Connect with us

Vijesti

Banožić: Dok sam ja ministar, MORH neće pokrivati nesposobnost Ureda Predsjednika

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić odgovorio je u ponedjeljak na optužbe iz Ureda predsjednika o neplaćanju dnevnica vojnicima poručivši predstojniku Ureda Orsatu Miljeniću i predsjednikovu savjetniku za obranu Draganu Lozančiću da “MORH neće pokrivati njihovu nesposobnost”.

“Umjesto što drže neuvjerljive pressice i prebacuju odgovornost na druge, gospoda iz Ureda Predsjednika trebala bi se odgovornije posvetiti racionalnijem trošenju proračuna svog ureda, pa onda ne bi bilo problema o kojima su govorili. MORH, dok sam ja ministar, neće pokrivati njihovu nesposobnost”, napisao je Banožić na svom facebooku.

Miljenić i Lozančić ustvrdili su u ponedjeljak da se “zlostavljanje ministra obrane Marija Banožića” proširilo na hrvatske vojnike koji pružaju potporu predsjedniku Republike jer im nisu isplaćene zarađene dnevnice.

Kažu da je Banožić prije mjesec dana donio odluku da se ne plaćaju dnevnice vojnicima koji pružaju bilo kakvu potporu predsjedniku Zoranu Milanoviću, konkretno ljudima koji su bili postrojeni u Vukovaru i koji su nosili vijence u Škabrnji.

Miljenić je rekao da ih je načelnik Glavnog stožera upozorio da u zadnjih mjesec dana ima nekoliko desetina takvih slučajeva, a o svemu je upoznat i predsjednik Vlade, ali nažalost zasad nema nikakve reakcije.

Predstojnik je nazvao takvu situaciju nedopustivom, izrazivši nadu da će ministar obustaviti “neustavnu i nezakonitu odluku”, te da će nastaviti isplaćivati ljudima ono što su zaradili. (Hina)

Miljenić i Lozančić: Ministrovo zlostavljanje proširilo se na hrvatske vojnike

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari