Connect with us

Hrvatska

Banožić: Modernizacija HV-a podrazumijeva i sanaciju objekata u vojarnama

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u petak da će Ministarstvo obrane nastaviti pratiti iskazane potrebe koje dovode do još jače, profesionalnije i spremnije Hrvatske vojske, poručivši kako modernizacija podrazumijeva i sanaciju objekata u vojarnama diljem Hrvatske.

“Kada govorimo o opremanju i modernizaciji naših Oružanih snaga važno je reći kako uz jačanje sposobnosti pojedinih grana Hrvatske vojske, modernizacija podrazumijeva i sanaciju objekata u vojarnama diljem Hrvatske, rekao je Banožić u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, gdje je obišao objekte na kojima se provode radovi.

Poručio je kako mu je upravo u Petrinji drago vidjeti jedan kvalitetan i strateški pristup obnovi vojarne, kao i sanaciji štete nastale uslijed snažnih potresa.

Ministar je napomenuo da ulaganje u Hrvatsku vojsku predstavlja i ulog u sigurnost svih hrvatskih građana, priopćio je MORH.

To je posebno vidljivo, primijetio je za vrijeme kriza kao što su pandemija koronavirusa ili sanacija posljedica snažnih potresa koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju i Grad Zagreb.

Hrvatska vojska je, istaknuo je pravovremeno pružila pomoć hrvatskim građanima i sve svoje resurse stavila na raspolaganje u vrlo kratkom roku te su spremno odgovorili na svaku krizu i izazov.

Načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu pukovnik Marijan Cvok predstavio je projekt okrupnjavanja i centralizacije smještajnih, upravnih, obučnih i logističkih kapaciteta.

Uz ministra obrane, obilasku su nazočili zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Dražen Ressler i drugi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari