Connect with us

Politika

Banožić o APN kreditu: Uvijek netko ima drugačiji metar za moralnost

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u subotu da još uvijek čeka odgovor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) o tome hoće li, ukoliko prihvati subvencionirani kredit, uskratiti ga nekom drugom, dodavši kako svatko ima drugačije kriterije za moralnost.

„Nisam još donio odluku, čekam od APN-a jasan i nedvosmislen odgovor da nisam nikoga oštetio svojim postupkom, kad budem dobio takav odgovor, tada ću donijeti odluku“, kazao je Banožić u Osijeku na obilježavanju obljetnice 3. gardijske brigade „Kune“.

Ministru je sredinom travnja odobren stambeni kredit za gradnju kuće u Vinkovcima od 100 tisuća eura, na rok od 15 godina, od čega subvencija iznosi 25.306 eura.

„Mene prije svega zanima zakonitost i tako se ponašam u svom poslu. Isto tako sam kroz ove dane shvatio da uvijek netko ima drugačiji metar za moralnost. Moja je poruka da svatko gleda u sebe, svoje ponašanje i svoje postupke“, dodao je ministar obrane.

Ponovio je kako je, prije nego što je predao prijavu, zatražio mišljenje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje nije pronašlo nikakvu zapreku za podizanje subvencioniranog stambenog kredita.

„Vidio sam prijašnje predmete dužnosnika koji su koristili istu takvu pomoć. Nije bilo ovakve bure, ali kad to učini netko tko je ministar, nije jednako kao kad to učini saborski zastupnik ili recimo predsjednik Sabora, itd.“ napomenuo je.

Za subvencionirani kredit APN-a Banožić se prijavio uz objašnjenje kako “razmišlja o svojoj budućnosti, a neće dovijeka biti ministar”.

Na svečanom obilježavanju 32. obljetnice gardijske brigade „Kune“, ministar je istaknuo kako je ta brigada dale veliki doprinos osobito u akciji Bljesak i oslobađanju zapadne Slavonije i stvaranju države koja je danas članica NATO saveza i Europske unije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari