Connect with us

Politika

Banožić: Žrtva Vukovara mora biti u fokusu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u petak kako žrtva Vukovara u Domovinskom ratu zaslužuje duboko poštovanje, pijetet i zaštitu od bilo kakvih pokušaja da išta osim žrtve Vukovaraca i hrvatskih branitelja bude toga dana u fokusu.

“To je dan koji pripada cijeloj hrvatskoj državi i hrvatskom narodu”, poručio je Banožić koji je bio izaslanik predsjednika Vlade na svečanoj sjednici Vukovarsko-srijemske županijske skupštine u Iloku u povodu dana županije.

Pohvalio se dobrim napretkom Projekta Slavonije, Srijem i Baranja navevši kako je od listopada 2002. do lipnja 2023. ostvaren porast ugovorenih projekata od gotovo 194 milijuna eura.

“Vukovarsko-srijemska županija do sada je povukla više od 600 milijuna eura uz različitih fondova za provedbu brojnih projekata od kojih su 560 milijuna eura bila sredstva fondova EU”, naveo je Mario Banožić.

“Proteklih godina suočeni smo bili s brojnim izazovima od migrantske krize, rata u Ukrajini, olujnog nevremena pa do afričke svinjske kuge s kojima smo se morali nositi i mislim da smo uspjeli iznaći adekvatne odgovore na sve te ugroze. Želim vjerovati kako će naredno vrijeme dopustiti da se više okrenemo razvojnim projektima koji će nam donijeti bolju budućnost”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Nagrada Počast županije dodijeljena je Draženu Švagelju dok su nagradom za životno djelo nagrađeni Stjepan Bogutovac i Ivan Balaš.

Prigodno su se obratili i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Šarić, počasni građanin Iloka, Vinkovaca, Otoka i Vukovara Vladimir Šeks i nadbiskup đakovački i osječki, mons. Đuro Hranić.

Dan Vukovarsko-srijemske županije obilježava se 11. studenoga u spomen na 11. studeni 1745. godine kada je carica Marija Terezija osnovala Srijemsku županiju sa sjedištem u tadašnjem Vukovu odnosno današnjem Vukovaru.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas