Connect with us

Kultura

Barbara Jonjić – Predstavljanje knjige – ‘Iz Imockog s ljubavlju’

Objavljeno

-

22. travnja 2019. u Podbablju (Imotski) održana je promocija knjige Barbare Jonjić, ‘Iz Imockog s ljubavlju‘.

Gosti i predstavljači : Fra Ivo Rastočić , Dr. Gordana Zelenika , Dipl.ing. Tomislav Zbožinek i istaknuti hrvatski intelektualac Marijan Knezović .

“Vodila me pjesma
na sve strane svijeta
putovala sa mnom
uvjek vjera sveta”

Kaže evanđelist da je Isus „sa svom odlučnošću krenuo prema Jeruzalemu“. Nije se mislio, premišljao, shvatio je koje je njegovo poslanje i onda se odlučno stavio na raspolaganje tome poslanju. Tako sam i ja ovoga Uskrsa krenuo sa svom odlučnošću na Brdo. I nekako te večeri sve je stalo kao da opet čitam poruke poslane od Barbare, Mateje, Marijana, Gordane i Tomislava i pitam se hoću li odgovoriti?!?

Odgovoriti ću ovom zahvalom, konačno da i ja nešto o promociji napišem, Hvala velikim slovima pisano dragome Bogu na talentima koje imamo. Hvala Barbara Jonjić I Stipica Jonjić i vašoj obitelji na gostoprimstvu i na tome što su me trpili skoro pa cijeli dan. Hvala Gordana Zelenika i Tomislav Zbožinek što zakotrljaste ovu priču s Brda. Hvala Marijan Knezović na svjedočanstvu za budućnost. Hvala župniku fra Nedjeljku Čarapiću i Frami Podbablje. Hvala Matea Lončar na inicijativi i okupljanju. Hvala i tebi puče hrvatski, puče Imotski!

Danas se od nas traži da preko odgovorimo na poruku poziva i da zahvalimo. Tako pišemo tekstove na poveznici sa našim imenom i ispunjavamo naš zid najljepšim rečenicama i tekstovima. Vi ne trebate biti danas na ovom mjestu i u ovoj ulozi zato što to drugi žele. Vi trebate i smijete danas tu biti samo ako vi želite, a svi mi ostali moramo to poštivati. Važno je shvatiti da smo slobodni izabrati, slobodni lajkati, slobodni odgovorit na poruku, baš kao i svi koji su došli na Brdo s ljubavi.
U ovom trenutku, ne sutra, napisao je fra Ivo Rastočić povodom predstavljanja knjige.

“Jednom kada život
moje oči sklopi
kamenom me pokri
Neretvom poškropi
Uz križ mi napiši
fratar ovaj
voljeo je pjesmu
i zemlju pradjedova”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari