Connect with us

Barbika razodjenula sujetnog i frustriranog predsjednika

Published

on

Što se kampanja za predsjednika Republike više zakuhava to do punog izražaja dolazi pravi karakter aktualnog predsjednika Ive Josipovića. U prvoj kampanji za predsjednika, onoj 2009., Ivo Josipović nam se predstavio kao uglađen i dobroćudan profesor, skladatelj, pijanist i intelektualac.

photo-region-hrvatska-licnosti-josipovic_ivo-Ivo_Josipovic_11_u_237979971Nakon posljednjih kočijaških nastupa u javnosti jasno je kako je za takav imidž predsjednika zaslužan tek PR tim te kako Ivo Josipović iz dotjeranih nastupa ima malo dodirnih točaka sa Ivom Josipovićem iz posljednjih nastupa. A upravo su posljednji nastupi u javnosti, intervjui i konferencije za medije pokazali pravo lice Ive Josipovića.

Radi se o sujetnoj osobi, punoj frustracija, spremnoj napakostiti svakome tko u određenom trenutku dovede njegov položaj u pitanje. Ustvari, Ivo Josipović ljubi svoj položaj i društveni status više od ičega.

Da bi se otkrio pravi karakter Ive Josipovića i sva negativna energija koja ga okružuje, odnosno kako bi se raskrinkala lažna medijska slika, koja se o njemu godinama gradi, bilo je potrebno da na drugoj strani ima primjerenog protukandidata. Josipović na posljednjim predsjedničkim izborima nije imao adekvatnog protukandidata, odnosno, protukandidati su namješteni na način da je on, Josipović, bio superiorniji kandidat u svakom pogledu. Sada se na putu drugog Josipovićeva mandata ispriječila Kolinda Grabar Kitarović.

Da bi se otkrio pravi karakter Ive Josipovića i sva negativna energija koja ga okružuje, odnosno kako bi se raskrinkala lažna medijska slika, koja se o njemu godinama gradi, bilo je potrebno da na drugoj strani ima primjerenog protukandidata.

Intelektualno je u rangu s Josipovićem, ako ne i superiornija. O njenoj profesionalnoj karijeri političari mogu samo sanjati. Ukratko, kandidat za predsjednika države kakvog se ne bi posramile niti najveće svjetske sile. Upravo takav kandidat, kandidat na kojeg Josipović ne može gledati sa akademskih visina uz potporu ideološki sklonih mu medija zadaje najviše muka Ivi Josipoviću. Lako je bilo u srazu pobijediti sirovog Bandića, ali kako uglađenu i intelektualno superiorniju Kolindu.

Kada je izgubio poziciju intelektualne superiornosti koju je imao u odnosu na inferiorne kandidate sa proteklih predsjedničkih izbora Josipović je nastupio kao zadnji primitivac. Izgubio je živce i prešao na osobne diskvalifikacije protukandidata. Tako se spusti na nivo kočijaša. Famozni uradak „Barbika“ pokazao je kako u glavi Ive Josipovića, ali i kod njegovog najbližeg tima suradnika vlada potpuno rasulo. Rad na koji bi se svatko normalan nasmijao predstavljen je kao vrhunac obavještajnog, odnosno paraobavještajnog rada. I to od čovjeka koji bi trebao poznavati rukopis obavještajnih službi jer im je šef i svaki dan komunicira sa njima. Uz sve to, predsjednik izađe u javnost sa šizofrenom tvrdnjom o paraobavještajnoj uroti. Možda više ne može prepoznati paraobavještajni rukopis jer mu je glavni paraobavještajac u njemačkom zatvoru?

Šalu na stranu što kampanja više odmiče imamo prilike sve bolje upoznati čovjeka na čelu države, što li ćemo samo do kraja kampanje sve o njemu saznati?

Željko Primorac/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari