Connect with us

Politika

Bartulica: Čekat ćemo do kraja objavu konačnih rezultata

Objavljeno

on

Stijepo Bartulica (Domovinski pokret) nakon objave prvih izlaznih anketa izbora za zagrebačkog gradonačelnika po kojima Miroslav Škoro uvjerljivo gubi od Tomislava Tomaševića rekao je kako će čekati do kraja objavu konačnih rezultata.

Dodao je kako je protukandidat zeleno-lijeve koalicije Tomašević bio favorit izbora dugog kruga.

“Imao je velik vjetar u leđa, nezahvalno je biti izazivač, razlika je bila prilično velika, vidjet ćemo na kraju koliko smo je smanjili”, rekao je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Bartulica.

No, kako god želimo da se stvari u Zagrebu promijene, upozoravat ćemo i dalje na one ideje za koje mislimo da su štetne. Često govorim iz najdubljeg uvjerenja da socijalisti svugdje obećavaju, ali nažalost, isporučuju “pakao”, ustvrdio je Bartulica.

“Ne očekujem da će se stvari brzo promijeniti u Zagrebu i osobno mislim da će doći do otriježnjenja mnogih ljudi”, dodao je.

Upitan je li taj pakao, primjerice, “lezbijski sindikalizam”, Bartulica je rekao kako ne bi sada ulazio u to, nego govori o ekonomskim iskustvima drugih zemlja od Španjolske sve do Venezuele .

Na razini ideja ne vjerujem da su oni (Možemo!) rješenje za grad, to je zapakirano u zelenoj politici, ali zapravo se, po meni, radi o starim već potrošenim idejama tak da smo mi tek na početku, no to nas neće obeshrabriti, poručio je Bartulica. Svjesni smo situacije pa i medijskog okruženja koje nije nama bilo sklono, dodao je.

Na tvrdnju iz stožera Možemo da su izgubili jer su vodili huškačku kampanju, nasuprot njihove pozitivne koja je nudila rješenja, Bartulica je rekao kako bi to značilo da su iznenađeni izlaznim anketama i očekivali pobjedu Domovinskog pokreta.

Ne, mislim da je to kriva teza, može ispasti malo nezahvalno što smo morali iznositi te podatke, napominjući kako njegova udruga nije primila ni jednu kunu iz gradskog ili državnog proračuna, nego malu bazu dobročinitelja.

Mogu samo zamisliti kako bi mi bilo da sam imao milijunske donacije pa i malu vojsku zaposlenih ljudi, dok su drugi profesionalni aktivisti.  Mislim da je legitimno na to ukazati, istaknuo je Bartulica.

Odgovarajući na upit o podršci HDZ-ovh birača rekao je da će se vidjeti u analizi što se događalo, no da je činjenica kako je ljevica imala korist od  toga što je jedinstvenija od desne stranke političkog spektra. Smatra kako su izjave HDZ-ova predsjednika Andreja Plenkovića podosta odudarale od mišljenja običnih članova.

(Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari