Connect with us

Politika

Bartulica: Zašto Pupovac nije u Okučanima? DP ne odustaje od ključnih načela

Objavljeno

-

Član Domovinskog pokreta (DP) Stjepo Bartulica izjavio je u srijedu nakon svečanosti obilježavanja VRO ‘Bljesak’ da u pregovorima s HDZ-om neće odustati od ključnih načela, a čelnika SDSS-a Milorada Pupovca pitao je zbog čega danas nije s njima u Okučanima.

Na najavu predsjednika HDZ-a i tehničke vlade Andreja Plenkovića da deratifikacija Istanbulske konvencije, na čemu DP inzistira, ne dolazi u obzir te da on računa na sve manjine u parlamentarnoj većini, dok DP uvjetuje svoju suradnju micanjem SDSS-a, Bartulica kaže kako će se sve to vidjeti.

“Ne mogu više govoriti o detaljima pregovora, ali što se tiče predstavnika manjina, imam jedno pitanje za Milorada Pupovca (čelnika SDSS-a), kad već služi hrvatskoj državi – zašto nije s nama danas? Ovo su bili presudni dani u novijoj hrvatskoj povijesti i mislim da je svim hrvatskim političarima, bez obzira kako gledali budućnost i svoju ulogu, mjesto ovdje”, rekao je Bartulica.

Naglasio je da DP traži promjene u Hrvatskoj. “Ne može biti “business as usual” kao do sada, svi će se trebati malo prilagoditi”, istaknuo je.

Odbio je precizirati koliko je DP spreman popustiti u pregovorima oko sastavljanja vlasti, ali je naglasio da od glavnih načela neće odustati. “Moramo se naći na sredini na neki način, a kako će to izgledati ne mogu reći, ali DP, mi svi, ćemo biti na visini zadatka i nećemo odustajati od ključnih načela”, izjavio je Bartulica.

Ne boji se, kazao je, da bi ih HDZ mogao ucijeniti u pregovorima s mogućnošću novih izbora, iako, dodao je, DP niti od te opcije ne bježi.

“Koliko god su spinovi u medijima o podjelama u DP-u, vidimo da su podjele u drugim strankama, a ne kod nas, prema tome ne bojimo se ni te opcije, ali prvo dopustimo da se proces pregovora odradi. Znamo kakvi su rokovi, trebat će još malo strpljenja”, kazao je.

Na novinarsku napomenu kako su u DP-u ranije govorili da Andreja Plenkovića treba uhititi i osuditi, Bartulica je poručio da se možda i Plenković “nespretno izražavao o drugima”.

Bartulica je rekao također da su svjesni svoje odgovornosti i da građani očekuju da isporuče konkretna rješenja.

DP će, dodao je, uložiti veliki napor da provedu ono što su i obećali. “Nije to lako, politika je umijeće mogućega, ali ponovit ću da sam oprezni optimist”, rekao je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas