Connect with us

Politika

Bauk i Orešković: Povjerenstvo za sukob interesa je eutanizirano

Objavljeno

on

Nakon što je Povjerenstva za sukob interesa u petak obustavilo predmete protiv premijera Andreja Plenkovića i nekih drugih državnih dužnosnika saborski zastupnici Arsen Bauk (SDP) i Dalija Orešković (Centra ) ocijenili su da je to tijelo eutanizirano.

„Hrvatski sudovi su postupali na jedan način dok im nije došao slučaj Andreja Plenkovića, onda su odjednom počeli postupati na drugi način. Umjesto da Sabor bilo preciziranjem, bilo vjerodostojnim tumačenjem ili bilo kojim drugim aktom utvrdi je li Povjerenstvo na nešto ima pravo ili ne, ovi bi željeli eutanizirati Zakon o sukobu interesa tako da to bude ‘evo rekao je sud’”, komentirao je Bauk u Saboru.

„U državi još uvijek vlast ima narod i Sabor a ne sudovi, sudovi provode zakone, a zakone donosi Sabor. Tu se jedino može raditi o udruženom za hrvatsku demokraciju zločinačkom pothvatu Vlade i sudova zato što su promijenili praksu. Da barem to Sabor napravi, pa da bude jasno, i da HDZ kaže – mi ne želimo da se preispituje etičnost naših postupaka”, dodao je.

I Dalija Orešković suglasna je da je Povjerenstvo eutanizirano.

„Danas je povjerenstvo priznalo da je kao tijelo u potpunosti mrtvo i ne može obavljati zadaću zbog koje je zakonom osnovano”, kazala je.

Pritom dodaje kako to nije posljedica odluke Visokog upravnog suda, već političke intervencije Ustavnog suda u cilju zaštite Andreja Plenkovića i njegovih ministara.

„Da je Povjerenstvo ostalo dosljedno i čvrsto u stavovima i radu i da se nije promijenilo političko i pravno okuženje Vlada Andreja Plenkovića odavno bi pala”, ustvrdila je Orešković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR