Connect with us

Gluposti

Bauk se ponudio vježbati matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk

Objavljeno

-

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk pozvao je u srijedu Ministarstvo obrazovanja da riješi problem nastave vjeronauka koja se u nekim školama održava u sredini satnice te kazao da je spreman odvojiti dio vremena i vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk.

„Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu i stave slušalice, to je grozna praksa”, ocijenio je Bauk iznoseći stajalište Kluba SDP-a usporedivši to s ohološću.

Pozivajući se na izjavu pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da bi se vjeronauka u školama trebao održavati na početku ili kraju nastave Bauk je kazao kako bi bilo dobro da se Ministarstvo pozabavi tim problemom te ga ukloni ili smanji.

„Pozivam institucije da taj problem riješe ili umanje kako se ta djeca ne bi osjećala kao djeca dugog reda u svom razredu, a spremna sam provesti i određeno vrijeme s onom djecom koja su osuđena da u razredu budu nevidljivi i s njima vježbati matetamatiku”, kazao je Bauk.

Marijana Puljak (Klub IP-a, Pametno i Glas-a) kritizirala je dvosmjenski i trosmjenski rad u nekim školama pitajući kada će se konačno krenuti u realizaciju jednosmjenskog rada.

„Moderne europske zemlje koje brinuo o kvaliteti obrazovanja ne poznaju riječ smjena”, ustvrdila je Puljak navodeći da u Hrvatskoj 822 škole rade u dvije ili tri smjene odnosno njih 34 posto.

Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) osvrnuo se na prisjećanje žrtava rata predstavnika SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća na groblju Šajkača u Vukovaru pitajući se kojim se to oni žrtvama klanjaju. „Je li to i službena politika ove Vlade i je li Milorad Pupovac na kraju uspio u naumu da izjednači žrtvu i agresora”, upitao je.

Milan Vrkljan ( Klub Domovinskog pokreta) ustvrdio je da je zdravstveni sustav koji godišnje troši 27 milijardi kuna stručno i financijski devastiran pitajući se zašto Vlada nije spremna urediti ga. Podsjeća na duge liste čekanja, odlazak liječnika u inozemstvo, nedostatak medicinskih sestara te kaže očito nekome odgovara neuređeni sustav.

Tomislav Tomašević (Klub zeleno-lijevog bloka) iznoseći stajalište kluba osvrnuo se na stambena politika i novi natječaj za subvencioniranje stambenih kredita. Drži da ta mjera ne vodi računa o mladima koji su kreditno nesposobni te povećava cijenu nekretnina.

„Porezni sustav trebao bi stimulirati dugoročni a ne kratkoročni najam, a rješenje je i graditi javne stanove za najam”, predložio je.

Dario Hrebak (Klub HSLS-a i Reformista) još jednom je upozorio na težak položaj tvrtki koje se bave povremenim prijevozom putnika te pozvao na osiguravanje bespovratnih sredstava iz EU-a i nastavk mjera za očuvanje radnih mjesta u tom sektoru najmanje do kraja ožujka iduće godine.

Marija Jelkovac (Klub HDZ-a) potaknuta optužbama na račun HDZ-a spočitnula je dijelu oporbe podnošenje nepotpunih financijskih izvješća o potrošenim sredstvima za financiranje izborne promidžbe.

„Toliko o njihovoj transparentnosti čiju su oni veliki zagovornici i sposobnosti da jedno izvješće točno dostave, očito da imaju dvostruke kriterije glede financijske transparentnosti kada se radi o njima”, kazala je Jelkovac, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari