Beč šestu godinu zaredom najbolji grad za život

1

Austrijska prijestonica Beč šestu godinu zaredom je grad koji nudi najbolji kvalitet života u svijetu, pokazalo je istraživanje konsultantske kompanije Mercer. Na listi na kojoj je ukupno 230 gradova nalazi se i Zagreb na 97. mjestu te Sarajevo na 161. mjestu.

Na drugom mjestu našao se Švicarski Zurich, a na trećem Novozelandski Auckland. Među prvih deset su i Munchen, Vancouver, Dusseldorf, Frankfurt, Geneva i Kopenhagen.

Posljednji na listi je glavni grad Iraka Bagdad.

Istraživanje Mercera pomaže tvrtkama i organizacijama da procijene plaće za svoje radnike u inozemstvu.

U istraživanju se upoređuje oko 40 različitih faktora kao što su politička stabilnost, infrastruktura, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kriminal, rekreacija, kultura i okolina.

Beč je osvojio najviše bodova u kategorijama odgovarajućih stambenih objekata koji stoje na raspolaganju za iznajmljivanje stranim radnicima, muzičke i pozorišne ponude, ponude restorana i međunarodnih škola.

Veliki javni transportni prijevoz košta samo jedan euro dnevno ako se kupi godišnja karta. Arhitektura, palače, muzeji, kafići čine ovaj grad velikom turističkom destinacijom.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Agromentum

    U Beču se sigurno ne živi loše ali to ne vridi za dvi skupine, a to su autovozači i stranci. Pričao mi jedan, da kad dođe u Beč nekad i 500 metara mora nosit torbe i kufere do stana.