Connect with us

Iz Svijeta

Bektaševiće uselila u svoju kuću i kupila im traktor

Objavljeno

-

Semira Hofman peteročlanu obitelj vratila u život

Hasan Bektašević (44), mještan Gomjenice kod Prijedora, nakon katastrofalne poplave ostao je doslovce na ulici sa suprugom Elvisom i tri kćerke, Ajlom (11), Minom (13) i Elmom (16). S 105 maraka dječijeg doplatka nije mogao ništa početi, a onda se iznenada, preko noći, pojavila i njegova “dobra vila”.

semira

Miran san

Semira Hofman (Hoffman), rodom iz Ljubije kod Prijedora, doputovala je iz Amerike gdje već dugo boravi i Bektaševiće uselila u svoju kuću. Potom im je kupila traktor, a povremeno, kad zatreba, ovoj vrijednoj obitelji daje i novac kako bi platili komunalije.

Presretan zbog preokreta koji je njegovoj obitelji  uljepšao život, a njemu donio konačno miran san, Hasan kaže da još ne vjeruje u čudo koje mu se dogodilo.

Upalim traktor i ne mogu vjerovati. To je za mene nešto veliko, jer sam se borio da preživim, išao na nadnicu, sakupljao željezo i kabasti otpad za  prehraniti i školovati djecu… Othranili su me dido i nana, nemam sestru, ali Semira je moja sestra – kaže Hasan koji s traktorom već uveliko obrađuje zemlju koju uzima pod najam.

Bez dileme

Zbog Bektaševića je sretna i Semira. Kaže da nije bilo dileme pomoći ili ne , jer je čula da je riječ o dobrim ljudima koji se na sve načine bore za život.

Želja za radom

Ova obitelj me oduševila, jer sam čula da su vrijedni i  pokušavaju iz ničega nešto napraviti, imaju želju raditi. Nažalost, nikako im nije uspijevalo, uvijek su udarali u neki zid pa sam odlučila pomoći im – kazala je Hofman koja, osim klinike za autizam, na Floridi posjeduje i pet domova za osobe sa smetnjama u razvoju.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari