Connect with us

Politika

Beljak odgovorio na prozivke potpredsjednice HSS-a: Nešto na ovaj bezobrazluk moram reći

Objavljeno

-

Potpredsjednica HSS-a i bivša saborska zastupnica Ana-Marija Petin sa skupinom HSS-ovaca tvrdi da je Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora i u Zagrebu su se okupili kako bi na to upozorili javnost i nadležna tijela.

Petin tvrdi da je Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora stranke. “U Zagrebu se okupilo 14 predsjednika županijskih organizacija kako bi potpisali kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u HSS-u zbog falsificiranje službenih dokumenata.

Sjednica najavljena za četvrtak bit će nelegalna jer krši, kaže, najmanje deset članaka statuta HSS-a”, rekla je Petin u utorak, gostujući u Dnevniku N1 televizije.

Reagirao je i aktualni predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Facebooku.

“Nije mi bila namjera voditi ovu unutarstranačku kampanju preko medija, ali nešto na ovaj bezobrazluk moram reći.

Na svaku lažnu optužbu ili prijavu za kazneno djelo, ići će i tužba za lažno prijavljivanje kaznenog djela (što je isto kazneno djelo), ali i tužba zbog kleveta i uvreda. Naravno, kad se ti pojedinci i ohrabre staviti svoj potpis na lažnu prijavu.

Sve je napravljeno u skladu s procedurom, Skupština će se održati 30. srpnja, dakle za dva dana, a 940 delegata iz baš SVIH županijskih organizacija (suprotno njihovim izjavama) izabrat će novo vodstvo stranke. Pravo glasa imaju svi oni koji zadovoljavaju kriterije propisane stranačkim dokumentima, a to što će neki pokušati opstruirati, njihovo je pravo. Kao što je pravo svakoga glasati ili ne, na bilo kojim izborima. Samo, tako neće iskoristiti svoje pravo, isto kao što neki nisu htjeli iskoristiti svoje pravo da se kandidiraju za bilo koju funkciju. HSS ide dalje i bez obzira tko će dobiti povjerenje delegata i biti izabran za predsjednika, novih raskola neće biti.

Već u petak 31. srpnja ujutro kreću pripreme za lokalne izbore i to svim članicama i članovima na lokalnim razinama mora biti prioritet”, napisao je Beljak.

Potpredsjednica HSS-a: Krešo Beljak je lažirao sjednicu Glavnog odbora

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari