Connect with us

Politika

Beljak Plenkoviću: Nisam nikad rekao da to što radite ništa ne valja i da samo kritiziram

Objavljeno

on

Nakon jednomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom Hrvatski sabor počeo je redovno proljetno zasjedanje.

Krešo Beljak pitao je premijera zašto u većini slučajeva u akcijskom planu stoji privremeno ukidanje nekih od 400 nametnutih harača?

– Drago mi je da podržavate aktivnosti za rasterećenje građana. Ukupno smo građane rasteretili za 9 milijardi kuna. Dobro je ponoviti da 1,8 milijuna naših sugrađana ne upada pod šakre poreza na dohodak. Taj je broj dok je bila vlada SDP-a bio 915.000 ljudi. Smanjili smo PDV na nižu stopu od 13 posto.
Čak 93 posto poduzetnika plaća najnižu stopu poreza na dobit, deset posto. Svi akcijski planovi su rasteretili građane za milijardu i 115 milijuna kuna. Zašto su neke odluke privremenog karaktera? Zato što su donesene u kontekstu pandemije. U godini iza nas održali smo gospodarstvo i privatni sektor s više od osam milijardi samo za plaće. To su potezi bez presedana. Uspjeli smo premostiti tešku situaciju, spriječiti novu nezaposlenost i propast mnogih poduzeća. Ne znam jesu li sad članarine za HGK i HOK fundamentalno pitanje, rekao je premijer.

Beljak se osvrnuo na Plenkovićeve komentare:

– Imputirate mi da sam bio u SDP-u. Nisam bio u Vladi. Tu vam je kolega Stier pa nek vam kaže kako to radimo mi u Samoboru s vrlo ograničenim ovlastima – mi smo ukinuli brojne namete. Nisam nikad rekao da to što radite ništa ne valja i da samo kritiziram. Ne ide mi u glavu da država koja je bila pred bankrotom, nije imala za plaće nastavnika, odjednom ima novca za sve. Bojim se da će naša djeca i naši unuci to morati plaćati.

– Krešo Beljak uvijek je crna ovca, nije dobro kad vas pohvalim ni kad vas pokudim. Ispričavam se gospodinu Bošnjakoviću kojeg sam nedavno povezao s kriminalnom hobotnicom u Zagrebačkoj županiji, razgovarao sam s njime i on me uvjerio da nema ništa s time, da netko može postati direktor Vodovoda bez nula dana u struci i visoke stručne spreme. Zahvaljujem ministru Malenici što je poštivao zakon, nisam vjerovao da je to moguće od jednog HDZ-ovca, kazao je Beljak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari