Pratite nas

Gluposti

Beljak: ‘Suverenisti’ svoju borbu mogu okačiti mačku o rep

Objavljeno

na

Na koje birače računa Amsterdamska koalicija i što im nudi? Hoće li imati svojega kandidata za predsjedničke izbore? Koliko zastupnika u Europskom parlamentu očekuje HSS? Na ta i druga pitanja u Intervjuu tjedna odgovarao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

– Kad bi se matematički zbrojili rejtinzi stranaka Amsterdamske koalicije – mi na EU izborima osvajamo dva mandata, a bit će ih i više. Ovu koaliciju čine stranke koje se ne preklapaju i svaka će dati svoj maksimum. Sinergija je više nego očita, kazao je Krešo Beljak.

Dodao je kako žele biti privlačni faktor onima koji žele normalnu Hrvatsku, europsku i modernu. Nije želio kalkulirati s brojem mandata koje bi dobila pojedina stranka unutar koalicije.

Naglasio je kako se Amsterdamska koalicija zalaže za Europu jedne brzine i ulazak u EU susjednih zemalja “kako se ne bi dogodilo da naša djeca moraju braniti granice kod Iloka”. – Vidjeli smo da su suverenisti izdajice koji su predali Inu Mađarima – za postavljanje uvjeta Srbiji. To su nama radili Slovenci, a problemi ni danas nisu riješeni.

Smatram da ćemo ih, ako postoji volja – lakše riješiti unutar EU-a i NATO-a. Najbolja prevencija rata protiv Srbije je ulazak Srbije u NATO, kazao je.

“Suverenisti – izdajice koji su predali Inu Mađarima”

Na pitanje da komentira koketiranje političara s nacionalnim interesima odgovorio je: “Mi zagovaramo nacionalne interese i pojam ‘suverenist’ mi je smiješan. Što to znači – da su ovi drugi protuhrvatski?

Suverenost države očituje se na tri stupa – novčanom, energetskom i obrambenom sustavu. Hrvatska nije suverena i svi ti suverenisti tu svoju borbu mogu okačiti mačku o rep. Paradoksalno, mi smo danas manje suvereni nego što smo bili u vrijeme bivše SFRJ”.

“Mi smo prvi put – Dalija Orešković sutra će biti treći put”

Treći put je bio Boris Mikšić, pa laburisti, pa Orah, pa Most, to je danas Živi zid, a sutra Dalija Orešković il netko drugi. Naši putevi se ne preklapaju. Želim im svu sreću. Mi nismo treći put nego – prvi put.

Naši ljudi imaju formalnu političku naobrazbu, znanje i iskustvo u upravljanju na svim razinama i nisu s neba pali u politiku, rekao je Beljak komentirajući ulazak u politiku novih stranaka koje imaju slično usmerenje kao Amsterdamska koalicija.

– Hrvatska nikad neće biti Švicarska. To može izreći samo netko tko realno promišlja politiku. Ali možemo biti zemlja u kojoj se može dobro živjeti. Imamo sve predispozicije za to, ali nam fali zdrave pameti i poštenih političara, hrabrih ljudi koji bi proveli potrebne reforme, dodao je.

Zoran Milanović neće biti njihov predsjednički kandidat

Ponovio je kako bi volio da Zoran Milanović bude kandidat Amsterdamske koalicije na predsjedničkim izborima, ali on to neće biti. S imenom predsjedničkog kandidata izaći će nakon izbora za Europski parlament.

“Prva stvar koju će napraviti naš kandidat ako pobijedi jest da će vratiti Ured iz Visoke na Pantovčak, vratit će sve biste uključujući i bistu Kolinde Grabar-Kitarović”, rekao je Beljak koji nije posebno zainteresiran za kandidaturu. “Ali o tom potom”, dodao je.

O Kolindi Grabar-Kitarović

– Čitala je Facebook komentare. Nju su na vlast doveli Bujanec, Mamić, Horvatinčić i slični. Pitanje je kako je financirana njezina kampanja. Ona se njih odrekla, a oni nemaju smisla za humor i nisu tolerantni, komentirao je Beljak izjavu predsjednice kako ZDS nije stari hrvatski prozdrav, ali da ga treba razlikovati od pokliča u Domovinskom ratu.

– Nije problem u Kolindi Grabar-Kitarović, problem je u društvu koje je prije nekoliko godina pustilo duha fašizma iz boce. On se drastično raspršio, posebno među mladima i treba ga drastičnim mjerama vratiti, dodao je Beljak. Iznio je podatak da je prošle godine samo 800 učenika iz Hrvatske posjetilo Jasenovac, što smatra katastrofom.

 

Beljak žali za Titom – ‘Da nam je jedan kao Tito danas, Tajani se ne bi usudio ni zucnuti’

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

VIDEO – Obersnel seksistički izvrijeđao vijećnicu

Objavljeno

na

Objavio

Vojko

Ružan incident se dogodio na sjednici Vijeća Grada Rijeke na kojoj se odlučivalo o 44 milijuna kuna kredita koliko je još potrebno za obnovu Titovog broda Galeb, a gradonačelnikova žrtva bila je mlada HDZ-ova vijećnica Ivona Milinović.

Nakon niza neugodnih riječi upućenih Ivoni Milinović, Obersnel je svoj ispad zaključio uzvikujući prijetnju:

Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Mesić: Velike šanse za pobjedu na račun Škore ima Zoran Milanović

Objavljeno

na

Objavio

Bivši predsjednik RH, Stjepan Mesić, sinoć je u studiju RTL-a komentirao predsjedničke kandidate. Mesić smatra da dugo nije bilo ovakve gužve u utrci za Pantovčak, međutim, kaže da će pobijediti politički razum. Mesića je aktualna predsjednica razočarala te prema njegovu mišljenju estradizirala od funkcije predsjednika.

“Ako mene pitate, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović me razočarala. Mea culpa. Ona je estradizirala funkciju predsjednika. Nekoliko sam joj puta rekao da mora štititi integritet.

Kad bi se birao najnavijač i najnavijačica, ona bi bila svjetska pobjednica.

No to nije posao predsjednika. Kada je Sanader bio premijer, a ona ministrica, ona je dobila utješnu nagradu, kandidirala se u Rijeci na listi HDZ-a i izgubila izbore. Ja sam pitao Sanadera da mi kaže što će s njom. Rekao mi je: Došla je iz administracije, iz vanjskih poslova, neka ide tamo”, izjavio je Mesić.

Na pitanje može li Škoro sve iznenaditi pa osvojiti Pantovčak, Mesić kaže kako je sve moguće.

“Škoro ima određenog iskustva u diplomaciji i u Saboru. Sve će ovisiti o suštini njegove kampanje. Ukoliko ona bude uvjerljiva, on može biti vrlo ozbiljan kandidat”, kazao je Mesić.

Dodao je kako velike šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima ima i Zoran Milanović te kako on može ‘profitirati’ na račun Škore kao još jednog kandidata desnice koji bi mogao uzeti još više glasova aktualnoj predsjednici.

“On je bio uspješan političar imao je i svojih grešaka, pretpostavljam da je iz toga izvukao pouke i može biti također ozbiljan kandidat”, kazao je Mesić, a onda dodao: “Ja mislim da je predsjednica promašila, ona je slučajna predsjednica. Promašila je u kampanji”.

Pogledajte komentar (Ako vam se da):

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari