Connect with us

Religija i Vjera

Benedikt XVI. odbija nasljedstvo svog brata svećenika

Objavljeno

-

Papa emeritus Benedikt XVI. odbacio je nasljedstvo svog brata, koji je umro u srpnju, prema izvještaju medija. “Budući da se papa emeritus odrekao nasljedstva svog brata, posjed Georga Ratzingera odlazi Svetoj Stolici”, rekao je dekan kolegijskog samostana Regensburg, Johannes Hofmann, za list “Bild am Sonntag”.

To je regulirano u dodatku njegove oporuke. Prema izvještaju, kuća Georga Ratzingera u Regensburgu pripada samostanu. Imanje se stoga prvenstveno odnosi na skladbe, notne zapise Regensburger Domspatzena, malu knjižnicu i obiteljske fotografije. Novine anonimno citiraju povjerljivu osobu bivšeg Pape koja je rekla da će Benedikt “sigurno još dobiti jednu ili drugu uspomenu”.

No, uspomene na svog brata nosi „u srcu“.  Benedikt XVI.,93-godišnjak ne mora “skupljati više materijalnih stvari”. Georg Ratzinger je umro 1. srpnja 2020.godine u 96. godini života u Regensburgu. Sredinom lipnja bivši Papa (Benedikt XVI.)  posjetio je starijeg brata nakon pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Georg Ratzinger je bio  posljednji član uže obitelji bivšeg poglavara Katoličke crkve. Od 1964. do 1994. Georg Ratzinger bio je šef Regensburger Domspatzena.

Imanje odlazi Svetoj Stolici – kuća Georga Ratzingera, međutim, pripada samostanu

Berlin / München, 1. studenog 2020. (KAP / KNA)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari