Benjamin Tolić: Demokratska psihoza

0

Tri dana prije no što smo ušli u Europsku uniju, naša se kolonijalna samouprava smrtno razboljela. Vrtite glavom nad tom dijagnozom? Dobro, smetnuli ste s uma „Perkovićev zakon“. To je, vele pravnici Zoran Milanović i Peđa Grbin, suverenistički zakonodavni čin.

Njime su zagrebački dahije hrabro ustali u obranu svojih zločinačkih vrjednota od inozemnih pravnih presezanja. U redu.  Ali dahije su time grubo povrijedili suvereno pravo druge države da sudi zločinu počinjenu na njezinu teritoriju. Druga država, Njemačka, sama je reagirala neobično  blago; prepustila je stvar – Bruxellesu. Tamo se kolonijalna samouprava pred Vivianeom Reding posula pepelom i taktički ustuknula – do Nove godine! Stvar dakle još nije gotova. Vidjet ćemo, možda ne za koji tjedan, ali svakako za koji mjesec što će se iz toga izleći.

 

Nacija je, na svoju sramotu, skrušeno podnijela apologiju komunističkih zločina.  I već se činilo da se smrtna bolest   povlači s Pantovčaka i Griča, kadli neviđena demokratska psihoza  izbi na naoko dobroćudnu mjestu. Inicijativa „U ime obitelji“ uspješno je organizirala prikupljanje oko 750.000 potpisa za raspisivanje „narodnoga referenduma“ o zahtjevu da se definicija braka iz Obiteljskoga zakona ugradi u – Ustav! Taj „nedemokratski“, „necivilizacijski“, „natražni“, „fašistički“, „ustaški“ zahtjev posve je izbezumio neokomunističku „demokratsku“ vlast. Tako izbezumljena, ta je vlast iz svih dijalektičkih oružja (i oruđa!) svom silom udarila na inicijativu „U ime obitelji“ i njezinu predvodnicu Željku Markić, a u demokratskom je žaru napala i samu ideju „narodnoga referenduma“. Milanovićev gorostas ustavnoga prava Peđa Grbin neko je vrijeme izvikivao da njega, narodnog zastupnika, ne obvezuje rezultat referenduma i da ne će u Saboru glasovati ZA, a Milanovićeva ministrica Vesna Pusić pozivala je građane da,  neovisno o tomu što oni misle o referendumskom pitanju, glasuju – PROTIV! Sve to sramotno laprdanje dokrajčila je dvotrećinska pobjeda Inicijative.

 

Nakon poraza počela je demokratska jadikovka: Pobjeda je, vikali su, legalna, ali nije legitimna, jer je na birališta izašlo manje od polovice ukupnoga broja birača. Neki iz kolonijalne samouprave gorko su procmizdrili što su, na preporuku neoliberalne Venecijanske komisije Vijeća Europe, radi ulaska u EU dokinuli referendumski – kvorum!

 

Ali nesreća nikad ne dolazi sama. Dok su oni tako naklapali, zatekla ih je vijest da je vukovarska Hrvatska skupila 650.000 potpisa za izmjenu Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina koja bi cenzus za stjecanje prava na jednakopravnu službenu uporabu manjinskoga jezika i pisma u lokalnoj i regionalnoj samoupravi podigla s 33-postotnoga na 50-postotni udio u stanovništvu. Strahota! Sad je trebalo ustati u obranu i srpskih zločinačkih stečevina! A Milanović ih je čvrsto odlučio braniti kao i komunističke – brzom promjenom Ustava, koja će narodu odrediti o čemu ne može odlučivati dok je on predsjednik Vlade.

 

Krasno! Ali slijepa kolonijalna samouprava zaboravlja da je Hrvatska republika. A u takvim državama, kao što određuje Ustav Republike Hrvatske, vlast proistječe iz naroda i pripada narodu.

 

 

 

 

Benjamin Tolić

facebook komentari