Pratite nas

Nebuloze

Beograd podiže spomenik žrtvama rata 90-ih na 20. obljetnicu ‘Oluje’

Objavljeno

na

Skupština grada Beograda odlučila je u srijedu podići spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratnim sukobima tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća, a planirano je da to obilježje bude otkriveno na 20. obljetnicu hrvatske vojno-redarstvene akcije “Oluja”.

Inicijativu za podizanje spomenika srpskim žrtvama gradskom je parlamentu uputila Koalicija udruga izbjeglica u Srbiji, gradnju će financirati Beograd iz gradskog proračuna, a predviđeno je da spomenik bude otkriven 4. kolovoza ove godine, na 20. obljetnicu akcije “Oluja”.

Vijećnik oporbene Demokratske stranke (DS) Balša Božović sugerirao je da bi u Beogradu, kao gradu kozmopolitskog duha, naziv spomenika trebalo promijeniti da bude spomen-obilježje svim žrtvama te naglasio da duboko žali zbog svega što se dogodilo na prostorima bivše SFRJ i suosjeća s obiteljima žrtava.

“Beograd je uvijek imao kozmopolitski duh, uvijek je bio europska metropola i zaslužuje spomenik svim žrtvama ratova 90-ih, i ne shvaćamo zašto netko dijeli žrtve po nacionalnoj pripadnosti, vjeri i nekoj drugoj osnovi”, rekao je Božović apelirajući da vijećnici Skupštine grada promjena naziv spomenika jer “Beograd želi postati lider u ovom dijelu Europe”.

“I po ovakvim stvarima se postaje lider. Beograd nikad u svojoj povijesti nije dijelio žrtve po bilo kojoj osnovi”, istaknuo je vijećnik oporbene DS.

Zamjenik predsjednika nadležnog gradskog povjerenstva Dejan Čulić, vijećnik konzervativne Demokratske stranke Srbije (DSS), usprotivio se kritikama iz DS-a istaknuvši kako je “valjda elementarno pravo matične države da svom narodu, koji je stradao, podigne spomenik”.

Od 2014. godine na vlasti u Beogradu je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića, u kojoj su socijalisti (SPS) Ivice Dačića, stranka umirovljenika (PUPS) te konzervativne Jedinstvena Srbija (JS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) s 88 od ukupno 110 mjesta u gradskom parlamentu, dok jedina oporbena stranka – DS – ima 22 vijećnika.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Propali političar Josipović napao prof. Tomca: Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo!

Objavljeno

na

Objavio

Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo! Nekad besprijekorni komunist, danas je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma, samozvani sudac u onom otužnom Etičkom sudištu, čovjek koji bi da Dayton nije potpisan, da je teklo još krvi. Jadno, napisao je propali političar Ivo Josipović na twitteru.

Podsjetimo, knjiga potpredsjednika Vlade demokratskoga jedinstva Zdravka Tomca “Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo” predstavljena je u četvrtak u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Predstavljanju knjige je nazočila Predsjednica Republike Hrvatske, te brojni uglednici.

“Danas se borimo s ateistima, komunistima i lažnim antifašistima”, ustvrdio je Tomac prilikom predstavljanja te dodao kako se “srami što je nekad bio član SDP-a” jer današnji SDP ne ruši samo Vladu, nego i Hrvatsku.

Tomčeve riječi su podržali i pozdravili mnogi komentatori na društvenim mrežama, a izmeđuostalih izdvajamo onaj Daria Knežića koji je kazao: Ako sam do sada i imao neke sumnje u Tomčevu vjerodostojnost, sada ih više definitivno nemam, a ovaj puta je Josipović pokazao da je obični “crveni fašist”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari