Connect with us

Balkan

Beograd: Tri incidenta u školama poslije jučerašnjeg masovnog ubojstva

Objavljeno

-

Hina/Epa

Dan nakon masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, mediji u četvrtak bilježe tri odvojena incidenta u tri škole na području Beograda vezana uz vršnjačko nasilje i oružje, što je, nakon jučerašnje tragedije, izazvalo novu bojazan i privuklo veliku pozornost.

Djevojčica L.I. (15) danas je u beogradskoj gimanziji “Ruđer Bošković” kuhinjskim nožem ozlijedila dječaka A.R. (15) i nastavnicu koja ju je pokušala spriječiti.

Djevojčica je, kako navodi portal lista “Blic”, bivša učenica koja se samoinicijativno ispisala iz škole.

Napadnuti nisu teško ozlijeđeni, a policija je promptno reagirala.

Roditelji djece su se okupili ispred škole nakon što je jedna majka rekla je da ju je sin uplašeno zvao i molio da čim prije dođe.

Policija je intervenirala i ranije jutros, oko 9:50, poslije poziva da je devetogodišnji učenik trećeg razreda beogradske OŠ “Desanka Maksimović” pravio popis s imenima, a s dječakom je obavljen razgovor.

“U više škola jutros je došlo do toga da djeca pod utjecajem jučerašnjeg događaja iz šale počnu simulirati istu stvar. U našoj školi dječak iz trećeg razreda je simulirao pucnjavu, nije bilo nikakvog pištolja i sve je smatrao šalom”, rekla je pomoćnica direktora te škole Biljana Knežević.

“Kada smo ga pitali kakve su mu namjere, rekao je da je sve uradio iz šale”, rekla je Knežević.

Ranije danas policija je u prigradskoj općini Obrenovcu privela oca malodobnog učenika koji je jutros u OŠ “Jefimija” u Obrenovcu, nakon minute šutnje zbog jučerašnje tragedije, izvadio plastični pištolj.

Na razgovor u policiju s ocem je otišao i sin.

Dječak je, prema navodima medija, donio plastični pištolj u školu, izvadio ga i okrenuo prema učenicima, a policija je na poziv djelatnika škole odmah reagirala.

Incidenti su uslijedili samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj je trinaestogodišnjak usmrtio osmero učenika i zaštitara, a ranio još šestoro đaka i nastavnicu.

U Srbiji je zbog te tragedije proglašena trodnevna žalost. HINA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari