Connect with us

Politika

Bernardić napao Grbina: ‘Isključi me iz stranke!‘

Objavljeno

-

“Nitko ti ne radi o glavi. Nisu se zastupnici skupljali u Kamanju i prikupljali potpise za tvoju smjenu. Ako sve ovo radiš zbog mene, zašto ne isključiš samo mene iz SDP-a?! Nemoj raspuštati sve članove!” napao je bivši šef SDP-a Davor Bernardić, kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, svog nasljednika Peđu Grbina na subotnjoj sjednici Glavnog odbora koja se održavala online u atmosferi povišenih tonova, svađa, pa čak i suza.

Niste bili nikakva oporba Bandiću, obrecnuo se Ivan Račan, član Predsjedništva SDP-a i gradski vijećnik na kritičare i tumačio im da je upravo to glavni razlog zašto organizaciju treba raspustiti. Na to mu je Zvane Brumnić odbrusio: “Da, a ti si u Skupštinu dolazio prije ručka i odlazio poslije!”

Glavni odbor trebao bi podvući crtu na uspjehe i podbačaje na lokalnim izborima, imenovati krivce, odlučiti o raspuštanju zagrebačke, slavonskobrodske, međimurske organizacije zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih odnosa, isključenju šestero članova GO-a osumnjičenih da su opstruirali izbore i definirati suradnju s Možemo!.

Upravo su se oko tog plana Predsjedništva da se ide u raspuštanje zagrebačke i slavonskobrodske organizacije najviše lomila koplja i na sjednici. Grbin je branio svoj stav da je “nekad potrebno donositi teške i radikalne odluke koje su nužne da bi SDP mogao ispunjavati svoju funkciju”. Samo tako vodstvo stranke može spašavati SDP koji je na lokalnim izborima unatoč optimističnih interpretacija – podbacio i prijeti mu opasnost da bude gurnut u stranu na lijevoj polutki političke scene. Za tu je odluku Predsjedništva Grbin rekao da se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem.

Na sjednici su se problematizirali i rezultati izbora. Gordan Maras, koji je vodio zagrebačku organizaciju i kojega je Grbin smijenio neposredno uoči lokalnih izbora, upozorio je da su za kandidaturu Joška Klisovića potrošili milijun i pol kuna, a da je rezultat – samo 7,8 posto.

Dio članova upro je prstom i u splitske rezultate, i to onih koje se smatra podržavateljima sadašnjeg vodstva te su tražili da se raspusti i splitska organizacija spominjući kako neki nisu mogli ući u prostorije SDP-a u Splitu jer je tamošnje vodstvo promijenilo brave.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari