Connect with us

Komentar

Bernardića ćemo pamtiti po zahtijevanju ostavki

Objavljeno

-

Ako ni po čemu drugome, predsjednik SDP-a Davor Bernardić mogao bi ostati zapamćen po broju zahtjeva za ostavkama.

Čim vlast učini ili progovori nešto što mu je sumnjivo, on traži ostavku. Sada kaže i da bi ministrica Nada Murganić zbog obiteljskog zločina na Pagu, ali i niza “gafova” koje je napravila u svom sektoru, trebala dati ostavku.

Tako je tražio i Plenkovićevu, i Krstičevićevu, i Dalićkinu, i Kujundžićevu, i Marićevu… ostavku, ostavke gotovo svih ministara i cijele Vlade.

Mogli bi se ti zahtjevi i razumjeti da ih sriče netko uvjerljiv, s karizmom, da su utemeljeni na konkretnom programu koji nudi i razlaže predsjednik najjače oporbene stranke, u kojem bi birači vidjeli neku stvarnu mogućnost za boljitak u zemlji.

No kao što tog programa nema u golim Bernardićevim optužbama vlasti, nema ga ni u njegovu opiranju svojim protivnicima u SDP-u. Kao što ga nema ni u zahtjevima tih protivnika da Bernardić ode s mjesta potpredsjednika stranke.

Nikad, dakle, SDP nije bio tako bezličan te više i ne postoji kao prepoznatljiva politika ni kao prepoznatljivi vođe kakvi su bili Račan i Milanović.

I osipat će se sve više, razmjerno osipanju uspomena na vrijeme kad je s njima na čelu bio takmac HDZ-u, a ne dvostruko slabiji jalnik kao što je danas.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Culej ‘poklopio’ Bernardića: Prazna posuda najjače zvoni (VIDEO)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas