Pratite nas

Vijesti

Bernardica Juretić, nova ministrica socijalne politike i mladih

Objavljeno

na

Bernardica Juretić sinonim je za borbu protiv ovisnosti u Hrvatskoj. Otkako je utemeljila Zajednicu Susret, u Hrvatskoj je uspješno izliječeno više od 1500 ovisnisika.

[ad id=”93788″]

Životni put odveo ju je iz rodnog sela Srijani, nedaleko od Omiša, gdje se rodila 18. kolovoza 1963., preko Splita i Dubrovnika, u kojem je završila srednju školu, do Rima gdje je postala magistricom psihologije. U 21. godini zaredila se, otišla u samostan i bila časna sestra, pokrenula zajednicu Susret i nesebično pomagala mladima ovisnima o drogi.

Šokirala je hrvatsku javnost kad je odlučila napustiti redovničku službu, da bi u međuvremenu radila i u Vladinu Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga. Iz Ureda je otišla u IGH gdje je radila kao voditeljica ljudskih resursa, da bi se opet vratila Susretu koji danas ima tri podružnice.

Odnedavno je proširila aktivnost i na savjetovanje u sklopu novootvorenog centra “Bernardica s vama”, gdje nudi i usluge sudskog tumača za talijanski, dnevnog boravka za starije osobe (svojevrsni “vrtić” za ljude u zlatnim godinama), te kao magistrica psihologije pomaže osobama svih dobi u različitom spektru poteškoća.

“Da, baš kao što ste rekli, i ja, kao i većina Hrvata, živim na kredit, a plaće su sve manje i mora se raditi nekoliko poslova da bi se moglo pokriti troškove i živjeti. Kako je zakon dopustio osnivanje tvrtke za 10 kuna, to jest d.o.o., odlučila sam iskoristiti tu priliku, kapitalizirati svoja znanja i, osim aktivnosti u borbi protiv ovisnosti, raditi i u struci. Dakle, aktivnosti su psihološko savjetovanje, socijalne usluge (pomoć starijim osobama i dnevni boravak za starije osobe), te poslovi sudskog tumača za talijanski jezik”, istaknula je u svom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićen mladić koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić

Objavljeno

na

Objavio

Uhićen je mladić koji je na kip Franje Tuđmana nacrtao grafit, javlja policija.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je na Tuđmanov kip nacrtao srp i čekić.

U srijedu je zagrebačka policija objavila fotografije mladića te pozvala one koji imaju neka saznanja da im dojave o kome se radi. Policija je priopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom “zahvaljujući suradnji s građanima” nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na policijskoj mrežnoj stranici.

“Sumnja se da je 5. siječnja 2019. godine oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit i otišao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćeno je iz policije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Gjenero i Pavelić: Predsjednica je napravila niz dobrih stvari…

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Z1 televizije gostovali su politički analitičar Davor Gjenero i glavni urednik hrvatske danas Neven Pavelić.

Teme su bile aktualna politička situacija, propala nabavka borbenih zrakoplova, odgovornosti i mogućnosti kod dogovaranja novih; Predsjednica RH, učinci za mandata (kritika depopulacije, Vlade, odnos s Blokiranima), ankete i kandidati za njeno mjesto; Penavine kritike i političke perspektive….

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari