Connect with us

Politički rentgen

Bešćutnost Milanovića  i njegovih oporbenih rusofila

Objavljeno

-

Rezultati ovakvih licemjernih i štetočinskih politika Zorana Milanovića vidljivi su u zadnjim ispitivanjima javnog mnijenja u kojima HDZ uvjerljivo dominira na 30% popularnosti, a miljenik lijeve, a osobito desne političke scene, polako ali sigurno korača svojim utabanim gubitničkim putem.

Na tom putu u političku provaliju odvest će i svoje lijevo-desne trabante, ukoliko u Hrvatskom saboru odbiju svaku vrstu pomoći Ukrajini uključujući i onu s vojnog aspekta glede mogućeg obučavanja Ukrajinaca u Hrvatskoj. Dolazi vrijeme istine, u kojemu će se pokazati jeste li za Milanovićevo razaranje međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, ili ste za suverenu Republiku Hrvatsku s najvećim međunarodnim ugledom u našoj suvremenoj povijesti?

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Njemački će parlament „gladomor“ ili „holodomor“, masovni zloćin staljinističkog režima počinjen prije 90 godina u kojemu je glađu ubijeno preko 3,5 milijuna Ukrajinaca, rezolucijom definirati kao “genocid”!  Glad u Ukrajini koju je prije 90 godina izazvao staljinistički režim masovni je zločin, koji je u kontekstu Putinove brutalne agresije na Ukrajinu dobio novi odjek i jasan je dokaz da se zločinačka staljinistička povijest ponavlja.  

Vladajuća koalicija u Njemačkoj, sastavljena od SPD-a, Zelenih i liberala FDP-a, kojima se pridružio konzervativni oporbeni CDU-CSU, s rijetkom jednoglasnošću će ovu rezoluciju usvojiti u srijedu u Bundestagu, donjem domu parlamenta.

“Sve njemačke demokratske parlamentarne stranke složile su se oko važne zajedničke rezolucije o gladomoru”, a nakon toga odmah je na Twitteru reagirao šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba, izrazivši “zahvalnost što je izražena počast ukrajinskom narodu”.

Godine 1932. i 1933. približno 3,5 milijuna Ukrajinaca bili su žrtve gladomora, istrebljenja izgladnjivanjem, koji je počinio staljinistički režim. Godine 2022., gotovo identičnim staljinističkim metodama, glađu i smrzavanjem Putin želi istrijebiti i obeshrabriti ukrajinski narod, što je uvod u počinjenje smišljenog genocida, a rezolucija Njemačkog parlamenta snažno upozorava da će taj genocid, koji se događa pred našim očima biti međunarodno presuđen.

Sam papa Franjo je 23. studenoga spomenuo ovaj zločin „gladomora“ i upotrijebio izraz “genocid”.

“Molimo za žrtve tog genocida i za tolike Ukrajince, djecu, žene i starce, bebe, koji danas trpe mučeništvo agresije”, poručio je Papa. Ukrajina je godinama vodila kampanju da se gladomor prizna kao genocid, kao što je Njemačka desetljećima vodila borbu za istinu o staljinističkom pokolju u Katynskoj šumi!

I Rumunjski parlament usvojio je  tekst u kojem se gladomor opisuje kao “zločin protiv čovječnosti”.

Irski Senat donio je u četvrtak rezoluciju kojom se gladomor kvalificira kao “genocid nad ukrajinskim narodom”.

Kako će se u kontekstu ove međunarodne inicijative brojnih parlamenata u Europi i svijetu postaviti Hrvatski sabor i Republika Hrvatska, kao dio europske i svjetske obitelji u zajedništvu antiruske koalicije? Još je bolje pitanje, kako će se prema ovim humanim inicijativama usmjerenim ka prevenciji novog genocida i pomoći ukrajinskom napaćenom narodu, kojemu Putin otvoreno prijeti smrću od gladi i zime, odrediti predsjednik Milanović i njegovi oporbeni rusofili kao što je Miro Bulj i njemu slični? Ovo nisu pitanja za politikantsko prepucavanje u profiterskom lovu na šačicu glasova svojih simpatizera, ovo su pitanja kolektivne savjesti cijele nacije i svakog pojedinca?

Hoćemo li mi kršćanski stati u obranu jednog cijelog naroda koji umire pod genocidnom čizmom osvajača, identično kao što smo i mi umirali pod čizmom velikosrpskog okupatora vapeći za međunarodnom pomoći, ili ćemo se sakriti pod stol po Milanovićevim željama, pod izlikom da svaka pomoć Ukrajini Hrvatsku čini metom u morbidnim Putinovim planovima. U pitanju je vjerodostojnost međunarodnih politika Republike Hrvatske članice Europske unije i strateškog saveznika sa SAD-om, a svi oni koji politikantskim smicalicama čine sve da se ta vjerodostojnost naruši, vode nas na razvaline balkanske krčme, rame uz rame s Vučićem, Dodikom, Lukašenkom i sličnim Putinovim trabantima. U rušenju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske prednjači predsjednik Milanović svojom bešćutnošću glede pomoći Ukrajini u kontekstu vojne obuke Ukrajinaca, a pri tom zaboravlja da je u vrijeme svog nakaradnog premijerskog mandata istu takvu pomoć hladnokrvno odobrio.

Rezultati ovakvih licemjernih i štetočinskih politika Zorana Milanovića vidljivi su u zadnjim ispitivanjima javnog mnijenja u kojima HDZ uvjerljivo dominira na 30% popularnosti, a miljenik lijeve, a osobito desne političke scene, polako ali sigurno korača svojim utabanim gubitničkim putem. Na tom putu u političku provaliju odvest će i svoje lijevo-desne trabante, ukoliko u Hrvatskom saboru odbiju svaku vrstu pomoći Ukrajini uključujući i onu s vojnog aspekta glede mogućeg obučavanja Ukrajinaca u Hrvatskoj. Dolazi vrijeme istine, u kojemu će se pokazati jeste li za Milanovićevo razaranje međunarodnog ugleda Hrvatske, ili ste za suverenu Republiku Hrvatsku s najvećim međunarodnim ugledom u našoj suvremenoj povijesti?

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari