Connect with us

Život

Beskućnik dao sav novac studentici za taksi, a ona mu uzvratila fantastičnom gestom

Objavljeno

-

Nesebični potez beskućnika Robbieja iz engleskog grada Prestona, koji je mladoj studentici ponudio posljednje tri funte koje je imao kako bi mogla platiti vožnju taksijem kući, oduševio je svijet, a ono što je još važnije, njegova dobrota bit će višestruko nagrađena.

Dominique Harrison-Bentzen

Naime, studentica Dominique Harrison-Bentzen (22) odlučila se odužiti dobrom samaritancu pa je pokrenula stranicu za prikupljanje novčanih sredstava kako bi mu pomogla platiti toliko potreban depozit za stan.

Dominique je nakon noćnog izlaska 4. prosinca shvatila da je izgubila bankovnu karticu. Nije imala ništa gotovine kako bi platila taksi. U tom trenutku je prišao beskućnik Robbie i inzistirao da uzme njegov dnevni “ulov” od tri funte. Želio se uvjeriti da će djevojka sigurno stići kući.

Iako Dominique nije prihvatila novac, ostala je dirnuta dobroćudnom gestom potpunog stranca, te mu odlučila pomoći.

Idućeg dana objavila sam status na Facebooku i saznala kako nisam jedina kojoj je pomogao. Ispostavilo se da je vraćao izgubljene novčanike i nudio svoj šal slučajnim prolaznicima kako bi ih ugrijao.

Krenula je u potragu za dobročiniteljem. Pronašla ga je četiri dana kasnije, a dan nakon toga, 9. prosinca, počela je na internetu prikupljati novac. Odazvao se nevjerojatan broj ljudi i dosad je prikupljeno više od 10.000 funti.

Božić je idealno vrijeme da razmišljamo o ljudima oko nas, a ne samo o sebi – poručila je Dominique. (JL)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari