Bešlić: Nemam kome podnijeti ostavku

  6

  Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je danas kako ne razmišlja o podnošenju ostavke na dužnost gradonačelnika te da vjeruje kako su nasilni prosvjedi od petka bili organizirani, a ne spontani.

  “Meni je mandat istekao i ja nemam kome predati dužnost. Gradsko vijeće ne postoji i ja postavljam pitanje zašto se ne prosvjeduje da se održe izbori u Mostaru i da se implementira odluka Ustavnog suda”, kazao je Bešlić u intervjuu za Radio Dobre Vibracije (RDV).

  Dodao je kako jedva čeka da se izbori u Mostaru održe i da on preda svoju dužnost.

  “Ja bih, također, pozvao sve prosvjednike da idu i pred OHR jer on je zakuhao cijelu ovu situaciju. Gradonačelnik nije nikakva smetnja i ne želi biti smetnja svojim građanima”, kazao je Bešlić.

  Govoreći o događajima od petka, kada su u nasilnim prosvjedima u Mostaru devastirana i zapaljena sjedišta gradskih i županijskih institucija, te zgrade SDA i HDZ-a BiH, Bešlić je izrazio sumnju da su ti događaji bili pomno isplanirani.

  “Ako ste gledali tv nastupe pojedinih političara onda mislim da je vrlo jasno tko ih je slao (prosvjednike). Ja neću kazati tko je to bio, ali je indikativno da su se uključile mnoge nevladine organizacije. Ako razmislite tko te organizacije plaća i koje se organizacije pojavljuju, sve će vam biti jasno”, ustvrdio je Bešlić.

  Po njegovim riječima, ako se ponove događaji od petka moguće je da se u dogovoru s policijom proglasi izvanredno stanje u gradu na Neretvi.

  Bešlić je kazao da se o svemu treba razgovarati te da se na ulici ne mogu rješavati problemi.

  “Ulica nigdje na svijetu nije donijela ništa dobro. Ima li smisla da u trenutku bijesa uništimo sve ono za što su se sredstva mukotrpno izdvajala godinama?”, kazao je gradonačelnik Bešlić za Radio Dobre Vibracije.

  s trg

  Putem društvene mreže Facebook za danas u 13 sati na Španjolskom trgu u Mostaru najavljen je novi prosvjedi na kojemu je svoje sudjelovanje potvrdilo preko 1400 osoba.

  Kako je najavljeno, uz već postojeće zahtjeve, građani traže i puštanje uhićenih demonstranata, te smjenu gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

  – Molimo sve građane Mostara da sudjeluju ovaj put na mirnim prosvjedima na Španskom trgu 10.02.2014. u 13 sati. Ovo neće i ne smije biti kraj, jer ništa nismo postigli… – stoji u pozivu građanima.

  Prosvjednici zahtjevaju rješavanje statusa djelatnika uništenih tvrtki, obvezno zapošljavanje socijalnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, osiguranje sredstava za nezaposlene majke rodilje te povećanje, ujednačavanje socijalnih davanja na području Federacije Bosne i Hercegovine kao i pravo na život i pravo na rad.

  Također, traži se linearno povećanje mirovina, ukidanje dodatnog financiranja poslanika i zaposlenika u organima uprave na osnovu raznih povjerenstava, ukidanje plaća ministara nakon isteka mandata, ujednačavanje plaća političara s plaćama ostalih zaposlenika javnog i privatnog sektora, smjenu vlade, smjenu premijera i ministara.

  Fena

  facebook komentari

  • Dolazi kraju “Daytonskom mrtvom rođenču”!

  • Dolazi kraju “Daytonskom mrtvom rođenču”!

  • peppermintt

   I sve je Bešlić ispravno kazao.

   A i ovi zahtjevi se ad hoc proširuju, nadodaju kako se ko prisjeti govor ulice.

   sve u svemu na kraju će opet završiti kako je i počelo i dalje će onaj lik na Španjolskom stajat sam i držat plakate, on barem prima plaću za to…

  • peppermintt

   I sve je Bešlić ispravno kazao.

   A i ovi zahtjevi se ad hoc proširuju, nadodaju kako se ko prisjeti govor ulice.

   sve u svemu na kraju će opet završiti kako je i počelo i dalje će onaj lik na Španjolskom stajat sam i držat plakate, on barem prima plaću za to…

  • tako je peppermintže!

  • tako je peppermintže!