Connect with us

Bevanda: Nikad nisam bježao

Objavljeno

-

[quote]Onaj tko prati ovih šest godina moje političke karijere zna da sam bio jedini u Federalnoj vladi kad je bilo 10, 15 tisuća nezadovoljnih pripadnika Armije BiH, koji su prosvjedovali kada je došlo do sukoba policije. Ja ne da sam došao poslije, nego sam došao među njih i obratio im se i smirio situaciju – istakao je Bevanda.[/quote]

BevandaPredsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda večeras je u Dnevniku 2 Federalne televizije kazao da održavanje sjednice Vijeća ministara BiH do prije nekoliko dana na bilo kojoj lokaciji nije bilo moguće, te da bi se trebala održati do kraja ovog tjedna.

[dropcap]I[/dropcap]mao sam prijedloga pa čak i nekih pritisaka da sjednicu Vijeća ministara održim na nekoj drugoj lokaciji – kazao je Bevanda. Kao razlog zbog čega je to odbio naveo je da „piše da se sjednice Vijeća ministara BiH održavaju u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, gdje je sjedište Vijeća ministara BiH“.Odgovarajući na pitanje kako je napustio zgradu Parlamenta BiH u vrijeme prosvjeda građana koji su tražili donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju, naglasio je da „nikada nigdje nije bježao“.

Onaj tko prati ovih šest godina moje političke karijere zna da sam bio jedini u Federalnoj vladi kad je bilo 10, 15 tisuća nezadovoljnih pripadnika Armije BiH, koji su prosvjedovali kada je došlo do sukoba policije. Ja ne da sam došao poslije, nego sam došao među njih i obratio im se i smirio situaciju – istakao je Bevanda.

Također, pojasnio je da je „čitavo vrijeme bio na Parlamentu BiH, te sam u 15 sati obaviješten da se sjednica neće nastaviti. Bio sam još tu.“

U 17 sati sam imao sastanak sa veleposlanikom i jednostavno sam u 16.05 rekao da moram ići jer nisam navikao da kasnim. Nažalost, svi oni koji bi trebali brinuti o sigurnosti, gdje izuzimam Agenciju za koordinaciju jer su se oni jedini odazivali na moje pozive, su rekli da ne mogu izići. To je za mene bio šokantno – kaže Bevanda.

Budući da je odbijena asistencija svih tada je kako kaže u dogovoru sa osobnim osiguranjem i osiguranjem Bariše Čolaka donio odluku da izađe. Gledajući sa prozora šta se događa u to vrijeme dao je profesionalcima da procijene šta je to najmanje iritantno i šta je to što neće dovesti do dodatnog usijanja, nakon čega je izašao „na pokrajni izlaz i normalno ušao u auto“.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Bevanda poručio je da se veoma skoro može očekivati sjednica Vijeća ministara BiH, odnosno do kraja ovog tjedna.

Pokušavam da se ne dogodi da sazovemo sjednicu, a da ne bude kvalitetnog kvoruma – kazao je Bevanda

Izrazio je uvjerenje da će u tome uspjeti i da će svi uskoro početi raditi u zgradama insitucija BiH i da će sjednice Vijeća ministara BiH biti u istoj onoj sali u kojoj su se do sada održavale.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari