Connect with us

Politika

‘Bevanda svečano odvojio građane BiH od EU’

Objavljeno

-

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nikola Špirić i direktor te uprave Miro Džakula otvorili su danas novoizgrađeni granični prijelaz Bijača.

995679_10152912973460062_274233404_n_002Granični prijelaz Bijača jedan je od dva europska prijelaza za izvoz žive stoke i proizvoda životinjskog podrijetla, bilja i proizvoda biljnog podrijetla na tržište EU-a, te robe koja podliježe inspekcijskom pregledu.

Da bi stoka i stočne prerađevine mogle uz carinsku kontrolu prelaziti u Europsku Uniju od 01. Srpnja Građani BiH su platili s kamatama i mnogo više od 8 Miliona Konvertibilnih Maraka. Pojedini mediji pišu kako je  ta sredstva osiguralo Vijeće ministara BiH. Pa tako i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula kaže : “Granični prelaz Bijača omogućit će uvoz i izvoz dobara preko luke Ploče. Zahvaljujući Vijeću ministara BiH u izgradnju je uloženo osam miliona KM, a očekujemo i 5,5 miliona od IPA fonda Europske komisije. Tek tada će prelaz zasijati punim sjajem”, istakao je Džakula s ove strane ograde.

[pullquote_right]Do punog sjaja za 13,5 mil KM[/pullquote_right]

K.K./Kamenjar.info

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari