Pratite nas

Bez dogovora, BiH će izgubiti 100 milijuna eura godišnje

Objavljeno

na

Rečeno je to tijekom sastanka u Parizu između predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića s direktorom za Europu Ministarstva vanjskih poslova Republike Francuske Erikom Furnijeom, na kojem je bilo riječi o dva ključna europska pitanja, implementaciji Presude ”Sejdić – Finci” i mehanizmu koordinacije.

BANJA LUKA – Ukoliko u narednom periodu ne bi bilo dogovora na dva pitanja koja stoje na europskom putu, Bosna i Hercegovina bi mogla gubiti oko 100 milijuna eura godišnje.

Rečeno je to tijekom sastanka u Parizu između predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića s direktorom za Europu Ministarstva vanjskih poslova Republike Francuske Erikom Furnijeom, na kojem je bilo riječi o dva ključna europska pitanja, implementaciji Presude ”Sejdić – Finci” i mehanizmu koordinacije.

– Predstavnici Francuske, pored izražavanja nezadovoljstva zastojem i nerješavanjem ovih pitanja, upozorili su na moguće negativne posljedice, pogotovo za ostvarivanje IPA fondova, ukoliko u narednom periodu ne bi bilo dogovora na ova oba pitanja jer bi BiH mogla u narednim godinama gubiti oko 100 milijuna eura godišnje – saopćeno je iz Kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova zanimali su se i za aspekt sigurnosti i vojske u BiH, te za nastavak misije Altea u BiH. Radojičić je iznio je stavove RS oblasti obrane i organiziranja oružanih snaga, koji su više puta ranije usvojeni u Narodnoj skupštini, stoji u saopćenju.

Također, razmijenili su mišljenje i o stanju u pravosuđu, suglasivši se da je objektivno i nepristrasno pravosuđe potrebno, a da je postojećim sistemom sigurno neophodna reforma te da je potrebno nastaviti strukturalni dijalog o pravosuđu.Bilo je riječi i o obilježavanju 100 godina početka Prvog svjetskog rata.

– Francuska Vlada je uključena s podrškom zajedničkim projektima, kojima se treba obilježiti 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, s ciljem i namjerom da se upozori na besmislenost rata i na potrebu mira u svijetu. U tom pogledu su i neki predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva već dolazili u Francusku radi dogovora o nekim zajedničkim projektima u obilježavanju 2014. godine – stoji u saopćenju.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari