Connect with us

Kronika

‘Bez Herceg – Bosne ne bi bilo Bosne i Hercegovine’

Objavljeno

-

Bez Hrvatske Zajednice, zatim Hrvatske Republike Herceg-Bosne, te Hrvatskog vijeće obrane nebi bilo niti Bosne i Hercegovine. Darovali smo svoju Herceg-Bosnu za mir u Bosni i Hercegovini.

Naši najbliži njih 268 od kojih se još uvijek kao nestali vodi njih 12 u Domovinskom i obrambenom ratu dali su svoje živote za opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Stoga je za nas neprihvatljiva, neprimjerena i nepravedna presuda Haškog suda kojom smo osuđeni iz razloga što smo branili svoj dom.

Ovdje je očito da se radi o političkoj presudi jednom cijelom narodu u BiH koji je najprije goloruk još 1991. stao pred tenkove jedne od najmoćnijih armija na svijetu, naroda koji se organizirao kada su oni koji se danas kunu u Bosnu i Hercegovinu rekli da to nije njihov rat i naroda koji je na kraju izborio slobodu i utemeljio HR Herceg Bosnu koja je danas sastavni dio Federacije.

Ovim putem iskazujemo punu potporu našim uznicima u Hagu vojnom i političkom vodstvu HR Herceg Bosne i uvjereni smo u konačnu pobjedu PRAVDE, a to je potpuno i bezuvjetno oslobađanje po svim točkama optužnice Jadranka Prlića, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Slobodana Praljka, Valentina Ćorića i Berislava Pušića.

U ime Nas obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Županije Zapadnohercegovačke, u ime naših najbližih koji su život položili za obranu naših domova, poručujemo da bez obzira na nastavak kontinuiranog nametanja kolektivne krivnje hrvatskom narodu, hrvatski narod je opstao i ostao na svojim stoljetnim ognjištima i da smo ponosni na našu daljnju, ali i nedavnu povijest na HR Herceg-Bosnu, našeg prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana, na naše generale i na Hrvatsko vijeće obrane.

ŽUPANIJSKA ZAJEDNICA UDRUGA OBITELJI POGINULIH I NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE
ŠIROKI BRIJEG

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas