Pratite nas

Analiza

BEZ LUSTRACIJE NEMA CROATIJE!

Objavljeno

na

Velimir Bujanac vratio se spektakularno u Bujicu nakon zasluženog odmora, nakon teške bitke u predizbornoj kampanji, bitke za Hrvatsku, bitke za istinu, bitke za slobodu i demokratičnost hrvatskog medijskog prostora, okovanog mentalnokomunističkom indoktrinacijom.

[ad id=”93788″]

Dobili smo izbore, ali nismo dobili bitku za istinu, nismo dobili bitku za slobodu, nismo dobili bitku za ravnopravan medijski prostor, nismo dobili bitku za novu pravedniju Hrvatsku čiji temelji moraju biti usidreni na istini, jer u protivnom laž će i dalje dominirati hrvatskim političkom prostorom.

Mnogi su se pitali, o ćemu će u novom ciklusu Bujanac govoriti, izbori su dobiveni, Milanović odlazi u povijest, SDP-u i komunistima prijeti raspad i čini se nedostaje tema koje bi mogle i nadalje Bujančevu publiku držati u napetosti tri puta tjedno. Jučerašnja Bujica, film o HNES-u, „Hrvatskom nacionalnom etičkom sudištu“, daju naslutiti da tek sada počinje prava epska bitka za Hrvatsku, bitka za istinu.

HNES je etički osudio zločinca Tita, njegove sljedbenike koji tvrde da je zločinac Tito najbolje što je Hrvatska u povijesti imala, osudilo je Zorana Milanovića za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa. HNES je osudilo Josipovića, Mesića, Teršeličku, Pupavca, Carla Bildta, a na listi veleizdajnika, podupiratelja zločina, onih koji zločine zataškavaju, na listi optuženika ima još puno imena koja će se kad tad morati suočiti s moralnom i stvarnom osudom. Iza nedjela ovih veleizdajnika i zločinaca krije se samo jedna velika ideja, ideja trovanja i negacije hrvatske državnosti, negacije Hrvatske kao samostojeće države, negacija temelja stvaranja hrvatske države, negacija nacije i hrvatskog naroda.

Etičke osude HNES pod vodstvom prof.emeritusa dr. Zvonimira Šeparovića, tog 88-godišnjaka s nepresušnom mladenačkom energijom , uz pomoć vrsnih pravnika, najvećih živućih povjesničara Hrvatske kao što je prof. Josip Jurčević, uz pomoć uglednih akademika Pečarića, Debelića, tu je i prof. Zdravko Tomac, Zvonimir Hodak, uz pomoć priznatih dramskih umjetnika, književnika, pjesnika i slikara, a nadasve uz pomoć živih svjedoka, iznjedrilo je etičke presude kao snažan temelj za buduće, pravno utemeljene optužnice jednom zločinačkom režimu koji i dan – danas na tim eklatantnim zločinačkim temeljima i nadalje želi vladati Hrvatskom, VLADATI vječno!

Etičke presude HNES-a, temelj su za sveobuhvatnu lustraciju hrvatskog društva, za osvjetljavanje svih kutaka mračne komunističke prošlosti, za osvjetljavanje lica sljedbenika tog režima, za osvjetljavanje lica krivotvoritelja povijesti kao što su Jakovina, Klasić i nihov idejni otac Slavko Goldštajn koji i dan danas odgaja jednu cijelu plejadu krivotvoritelja povijesne znanosti, odgajatelja naše djece i unuka ,s tvrdnjama da je zločinac Tito bio najbolje što je Hrvatska imala. Treba osvjetliti lica onih koji plaćaju krivotvoritelje, koji skrivaju zločine, koji skrivaju istinu od hrvatskog naroda, treba ih lustrirati samo iz jednog razloga. Da laž ne bi vladala vječno!

Moderna kriminalistička forenzika više ne treba žive svjedoke kako bi mikroskopskom točnošću ustanovila hodogram zločina, motive zločina , nalogodavce, izvršitelje i način izvršenje tog zločina. Forenzika današnjice ne treba otkopati svih 1700 jama diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine da bi detektirali rukopis zločina! Dovoljne su „Huda jama“, „Macelj“, „Tezno“, jame koje su do sada najdetaljnije istražene, da bi se podigla optužnica protiv poznatih počinitelja i nalogodavaca, optužnica za masovna ubojstva.

Ubojstvo jednog čovjeka u zakonodavstvu svake normalne države nikada ne zastarjeva i ono uvijek mora imati prvo mjesto prioriteta svakog pravosuđa, svake vladajuće pravedne politike.

Tužitelji HNES-a raspolažu sa tisućama stranica neoborivih dokaza za počinjenje masovnih zločina, raspolažu izjavama živih svjedoka koji su se taj dan umornim staračkim koracima približavali govornici u dvorani Vatroslav Lisinski svjedočeći istinu. Mučenici Štedul, Veslica, žrtve najokrutnijih metoda komunističkig progona ostavili su nijemima 2000 nazočnih u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski, tog dana kada je započeo proces lustracije u Hrvatskoj.

Časna sestra Bernadeta Crnogorac, sestra umorenog Stjepana Crnogorca, pročitala je molitvu za sve umorene, pročitala je molitvu za svog brata, molitvu koja je izazvala more suza u prepunoj dvorani. Njen brat Stjepan Crnogorac, koji je iz Gruda, iz Hercegovine 1971. god., mnogo godina iza krvavog drugog svjetskog rata, studirao u Austriji željan slobode i novih znanja, otet je i u Sloveniji najokrutnije, bez ikakvog razloga, bez ikakve optužnice, umoren od ruke Titove UDBE.

Dokazi za taj zločin koje je pribavio gospodin Roman Leljak toliko su očiti da je u dokaznom materijalu inkorporirana tonska snimka zadnjih riječi mučenika Stjepana. Živi svjedoci govore, mole, plaču, viču u svojevrsnom kriku za istinom, a zločinci i njihovi sljedbenici, zatirači istine, čuvari svog smrtnog poretka, nisu se udostojili poslati ni jednog odvjetnika svoje obrane, jer ne postoji odvjetnik na svijetu koji bi im mogao ishoditi oslobađajuću presudu u ovom procesu. Njihov odvjetnik je „Đavolji odvjetnik Laž“, skrivanje istine, medijska blokada gora od najgoreg staljinizma, njihov odvjetnik je sam Sotona. Zatirači istine podjednako su odgovorni kao i zločinci i to je u pravnom poretku jedina mjerodavna činjenica.

HNES i HŽD, nevladine su udruge koje iz državnog proračuna nisu dobile ni jednu lipu. HRVATSKO NACIONALNO ETIČKO SUDIŠTE i HRVATSKO ŽRTVOSLOVNO DRUŠTVO krajnjim naporima, u derutnim prostorijama, pregalaštvom volontera, trudom ljudi koji vjeruju u istinsku bolju budućnost Hrvatske, budućnost koja će biti svjetla za svakog poštenog čovjeka, opominje novu vlast u Hrvatskoj.

Opominje ih da hrvatsku budućnost ne će moći graditi na temeljima laži i skrivanja istine, opominje ih da pravedno rasporede novčana sredstva udrugama koje tragaju za istinom samo s jednim ciljem. Istina će osloboditi duh hrvatskog čovjeka, a tek oslobođeni duh može proaktivno djelovati za boljitak cijele nacije. Opominje ih da obustave sredstva falsifikatorima, potirateljima svega Hrvatskog, lažnim prorocima kakvi su Pusići, Pupavci i Teršeličke, opominje ih da ne bacaju hrvatske bisere pred svinje, već da sredstva iz proračuna doznače istinskim domoljubima i borcima za istinu.

Ukoliko to naprave imat će snažan suport u nekoliko udruženih nevladinih udruga s kompatibilnim idejama, idejama svjetla i istine. Imat će takvu podršku o kojoj nisu ni sanjali, imat će snažan vjetar u leđa i moći će mirno rješavati krucijalna gospodarska pitanja, ali na temeljima svetonazorskih istina. Ako oni nemaju političke volje zbog oportunih razloga razračunati s lažnim ideologijama, onda moraju narodu dozvoliti da referendumom odluči o pitanju lustracije koja je provedena u svim postkomunističkim zemljama bivšeg istočnog bloka.

Gospodo! Nema čekanja! Nema isprike! Ima bezbroj dokaza o opravdanosti lustracije! Uradite ono zbog čega vas je narod izabrao!

Ako ne napravite radikalne poteze na području lustracije vrlo brzo izgubit ćete ove teško dobivene izbore, zgazit ćete u blato glasove hrvatskog naroda, a oni koji su nominalno izgubili vlast i nadalje će gospodariti medijskim prostorom Hrvatske, gospodarit će političkim prostorom naše Domovine, nadalje će biti gospodari života i smrti!

Tako je bilo posljednjih 15 godina tako će biti i sutra! Vi ste gospodo na potezu!

BEZ LUSTRACIJE NEMA CROATIJE!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Ubojite viper – zmije otrovnice na hrvatskom nebu?

Objavljeno

na

Objavio

Prema nekim saznanjima, Hrvatskoj se smiješi aranžman s najpouzdanijim strateškim partnerom i  liderom NATO saveza, Sjedinjenim Američkim Državama. Vrlo sličan ako ne i istovjetan posao realiziran je prije vise od godinu dana u transferu donacije Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu,16 borbeno izviđačkih helikoptera OH-58 D, Kiowa Warrior. Bio je to iznimno povoljan transfer visokih tehnologija u odnosu na nabavnu cijenu koju smo mogli postići u međunarodnom natječajnom procesu.

Troškovi su podrazumijevali transport do Hrvatske i školovanje naših posada uz prvi set naoružanja koje je već isproban na bojevim gađanjima danju i noću. Nase posade i službe održavanja tih helikoptera dobile su najviše ocijene američkih instruktora. U završni dio procesa do pune operabilnosti helikoptera Kiowa Warrior uključen je i sporazum koji je potpisan sredinom prošle godine kada je Hrvatsku posjetila delegacija američkog proizvođača Lockheed Martin koji sadrži nabavu ubojitih raketa zrak-ciljevi na zemlji, Hellfire koje inače koriste već godinama sve bespilotne letjelice USAF. Osim sporazuma i dopreme raketa Hellfire sporazum s Hrvatskom obuhvaća i nabavu sustava zračnog motrenja kao i bitan segment ove priče, punu podršku Lockheed Martina u procesu održavanja borbenih aviona F-16.

Taj dio suradnje sa strateškim partnerom nekako se zrcali i u vrlo izvjesnoj budućoj suradnji oko nabave višenamjenskog (multi roll), noćno i dnevno (night and day) te nimalo nebitno, zrakoplova koji suvereno djeluje u svim vremenskim uvjetima (all weather operation). Ta i takva zrakoplovna platforma podrazumijeva vrlo zahtjevnu i identičnu obuku adekvatnu zahtjevima predviđenih tehnologija, procedura, operativnih priručnika te check-lista kako pilotskog tako i zemaljskog osoblja HRZ.

Značaj strateške suradnje s SAD-om

Sve te karakteristike objedinjuje F-16 Block 25\30 National Guard of Minnesota koji su nakon isporuke i probnih letova angažirani i konzervirani kao ratna rezerva Dakle, ti zrakoplovi posjeduju veliku vrijednost prije svega zbog ogromnog broja slobodnih sati naleta, a koji iznose vrtoglavih 12.000 sati sto u konkretnim usporedbama s drugim ponuđačima nema premca. U direktnim dogovorima sa SAD i proizvođačem stručno povjerenstvo će kao i do sada uspješno znati procijeniti koje i kakve nadogradnje su potrebne HRZ za uloge koje mu predstoje. Tvrtka Lockheed Martin upravo ovih dana provodi modernizaciju Grčkih F-16 koji će poput naših ako se taj posao realizira a svi su izgledi da hoće,dobiti atribut 4++ sto u prijevodu znaci da će F-16 Block 25\30 nakon uloženih sredstava koja su bila predviđena za nabavu inačice Barak, postati inačica F-16 50\52 V. Slovo V-Viper /naziv je za zbir od 20-ak poznatih zmija otrovnica/  dobile su sve moderne inačice F-16. Tu platformu dobivamo kao sto su i Izraelci kao donaciju dobili prije 30-ak godina F-16 i nadogradnjama u suradnji s Lockheed Martinom pretvorili u uspješnu varijantu pod nazivom Barak potvrđuje ako do te realizacije dođe, nedvojbenu stratešku suradnju sa SAD. Samo lose informirani te oni koji se prije svega bave jeftinim spletkama misle da će država Izrael koja od Lockheed Martina nabavlja i najsuvremenije F-35 te zračne cisterne i svoju trenutnu perjanicu, Boeingov F-15 ugroziti svoju poziciju u odnosu na najvećeg proizvođača i distributera vojnih tehnologija SAD zbog nerealiziranog posla s Hrvatskom.

Vojna industrija države Izrael će zasigurno pronaći svoju nišu u suradnji s Hrvatskom i u budućnosti. Tu valja naglasiti iznimno bitan pristup koji se do sada a i u buduće će se pokazati kao uspješan i pouzdan pristup u pregovorima država s državom. Taj pristup se pokazao kudikamo transparentniji od pregovora s tvrtkama što pokazuje totalni fijasko i svu svoju suspektnost kada je riječ o vojnim tehnologijama u lošoj priči od koje i danas trpimo iznimno teške posljedice nakon modernizacije-remonta u Ukrajini (jedna četvrtina eskadrile Mig-21 je u operabilnom statusu).

Usporedbe borbenih zrakoplova

Usporedni i kratki osvrt na dosadašnje pretendente natječaja država s državom oko nabave borbenog zrakoplova za Republiku Hrvatsku (Južnokorejski FA-50 ipak je slabija kategorija pa smo ga izostavili).

F-16 Barak

Kroz godine nadogradnji i ojačanja trupa, sletnih sustava i snažnijeg motora dobio je na ukupnoj težini i većoj nosivosti goriva te ubojnih sredstava a time mu se povećala potrošnja goriva u letnom stanju. Barak je time poboljšao svoju ubojitost ali je povećao operativne troškove sata leta na oko 8000 dolara. Prednosti su mu mogućnost korištenja opreme i naoružanja američkih proizvođača kao i mogućnost korištenja opreme i naoružanja izraelskih proizvođača, a za sami odabir korištenja naoružanja za vrijeme leta piloti koriste Izraelski ili Američki Mission Computer sto mu daje veliku operativno taktičku prednost pri djelovanju u svom bliskoistočnom okruženju a time i djelomičnu neovisnost u proizvodnji i nabavi opreme i naoružanja. Barak kao i ostale izraelske inačice F-16 u svojim borbenim misijama djeluje u zajedništvu s ostalim zrakoplovima Izraelskog ratnog zrakoplovstva a to su prije svega, Boeingov F-15 te najnovija akvizicija Lockheed Martina F-35. Tako da u svojem okruženju nemaju ravnopravnog suparnika. U od Izraela predloženoj suradnji spomenuta je i izgradnja tvornice streljiva na području Hrvatske,zajednički projekti oko razvoja i proizvodnje bespilotnih letjelica,suradnja u navodnjavanju Slavonije te druge oblike suradnje na vise razina.Sve u svemu,Barak i vezani projekti su bili jak argument za suradnju s Hrvatskom.
12 Baraka + ostali segmenti suradnje Hrvatsku bi koštali oko 500 milijuna dolara.

F-16 Block 25\30 (Grčki)

Grčka ponuda njihovog dijela prizemljenih eskadrila (koje nisu mogli držati u letnom stanju zbog krize i recesije koja je zahvatila tu zemlju) uklapa se i u onaj dio koji ćemo obraditi kroz vrlo izvjesnu mogućnost donacije i modernizacije F-16 Block 25\30 Nacionalne Garde države Minnesote Republici Hrvatskoj.

F-16 Block 50\52 V(Viper)

14. listopada 2018. veleposlanik SAD Robert Kohorst između ostalog je izjavio: „Hrvati biti ćete zadovoljni.”

Ako je niže navedeni projekt izvor našeg zadovoljstva onda i istinski možemo biti zadovoljni. Za nadati se je da bi oslonac na lidera NATO oživio pregovore oko LNG terminala na Krku da bi eventualno snažno pokrenuo realizaciju logističke baze na zračnoj luci u Udbini koja je evidentno na sjajnom geostrateškom položaju i to naslonjena na naše autoceste smjera sjever-jug te velike blizine morskih luka Zadar, Split i Rijeka. Realizacijom projekta logističke baze na Udbini zasigurno bi došlo da zapošljavanja tisuća radnika tog kraja što je nemalo postignuće za našu zemlju i vrlo potentna lokacija za glavnog strateškog partnera Republike Hrvatske.

Osnovni troškovi, oni operativni troškovi sata leta ovog zrakoplova iznose oko 7000 dolara. Pokreće ga motor dokazanog proizvođača General Electric F 110.Maksimalna težina na polijetanju(uz osnovno naoružanje za ciljeve u zraku i na zemlji)oko 20 tona. Cijena modernizacije koja bi se provela oko 25-30 milijuna dolara po platformi, a u onoj početnoj varijanti mogla bi obuhvatiti vrlo napredne i ubojite rakete za ciljeve u zraku i to u rasponu od raketa na dometu do 5 kilometara te onih i do dometa 70 kilometara. Ključna podrška tom dijelu operabilnosti bio bi i najmoderniji radar Northrop Grumman za otkrivanje i praćenje ciljeva koji se ugrađuje u Viper inačicu F-16 a koji može u realnom vremenu pratiti dvadesetak potencijalnih ciljeva u zraku I to pod kutom od + –  60 stupnjeva.

Sličan kompjutorski sustav sudjeluje u odabiru ciljeva na zemlji te pametnim projektilima na vanjskim ovjesima daje brzu i preciznu informaciju te njihovu aktivaciju. Obuku naših budućih instruktora i mehaničara provodili bi oni najbolji ,američki instruktori. Sve razine letačke obuke do pune integracije u sustav HRZ i HV završno bi se odvijale (kao i u slučaju Rumunjske) izvođenjem operacije punjenja goriva u zraku u za to propisanim zonama koje već od 1993. postoje iznad akvatorija otoka Visa, NATO zona SONNY. Hrvatska nakon te donacije i modernizacije dolazi u vlasništvo sjajnog zrakoplova 4 ++ generacije. Stvar je daljnjih i stručnih pregovora koji se u dobro uređenim zemljama vode daleko od medija i o mogućnosti donacije 10 jednosjeda i 2 dvosjeda ili kao u Slovačkoj varijanti(F-16 Block 70\72)10 jednosjeda i 4 dvosjeda. Prednosti F-16 V ugradnjom najnovije generacije obrambeno-ofenzivnih sustava te taktičke uloge u NATO sustavu su nemjerljive za nasu zemlju iz vise aspekata. Takvim rješenjem Hrvatska nema ravnopravnog oponenta na nebu jugoistočne Europe.

Što možemo ponuditi NATO članicama i susjedima?

Mudrim i dosljednim pregovorima dolazimo u poziciju da NATO članicama u našem neposrednom okruženju ponudimo pod povoljni uvjetima AIR POLICING PROGRAM (nadzor zračnog prostora kojeg sve članice NATO moraju osigurati). Moguće korisnice naših usluga bile bi tako Slovenija (sada taj posao obavljaju Talijani i Mađari),Crna Gora, Albanija (posao za sada dijele Talijani i Grci), Kosovo (što bi sjeverno od Prištine zasigurno izazvalo sveopće oduševljenje) . Budućim i dobro odrađenim pregovorima s NATO susjedima i uspostavom naše izvedbe AIR POLICINGA te realnom cijenom za 4 do 5 godina mogla bi se i u cijelosti povratiti investicija u modernizaciju donirane F-16 V platforme. Dakle, realizacijom donirane i modernizirane inačice F-16 V naša zemlja bi i u ovom segmentu postala novi i snažan igrač na geostrateškoj karti jugoistoka Europe. Malo se  govorilo o sinergiji koja bi dobila svoju puninu i kompletnost integracijom F-16 V u već postojeće elemente HV. Dobro obučen i uvježban pješak kopnene vojske,16 samohodnih haubica od 155 mm,PzH 2000 te izvidničko borbena varijanta OH-58 D Kiowa Warrior uz izvjesnu realizaciju modernizirane inačice F-16 V jamstvo su uspješnog, sinergijskog djelovanja te odvraćanja potencijalnog agresora. Zasigurno se film u nečijim glavama koji se odvijao 1991.godine do VRA Bljesak i Oluja više nikada ne bi montirao, a posebice ne izvodio. Realizacijom projekta F-16 V taj zrakoplov postao bi najoštriji ‘nož’ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Miljenko Kniewald, pilot i instruktor letenja/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Neven Pavelić – Analiza aktualne političke situacije

Objavljeno

na

Objavio

Glavni urednik portala Hrvatska danas Neven Pavelić na Studiju 4 u analizi aktualne političke situacije: Odnosi Plenković – Pantovčak, afera SMS, nabavka borbenih zrakoplova, preletači i raspad HSS-a, politička korupcija, EU izbori….

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari