Connect with us

BiH

Mi ne zaboravljamo. Bez mira nema budućnosti, stvarali smo ga patnjom, slavimo ga svaki put kad se okupimo

Objavljeno

-

Fena

Svečanom akademijom i polaganjem vijenaca u Mostaru je u subotu obilježena 30. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane.

General Stanko Sopta, ratni zapovjednik 2. gardijske brigade HVO-a poručio je u svom govoru da bez mira nema budućnosti.

“Mi ne zaboravljamo. Bez mira nema budućnosti, stvarali smo ga patnjom, slavimo ga svaki put kad se okupimo”, kazao je u uvodu general Sopta, poručivši da je “budućnost u nama, a ne u lažnim mirotvorcima” te da budućnost nemaju ni oni koji od prošlosti bježe.

“Obilježavajući 30. obljetnicu, prije svega, prisjećamo se naših poginulih. Kroz ta sjećanja izviru osjećaji časti i ponosa. Činjenica je da su naši poginuli vitezovi ispunili zadano iz kodeksa časti i time se trajno odredili kao časni, pošteni i vrijedni ljudi”, kazao je general-bojnik Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije.

Rekao je i da je 2. gardijska brigada HVO-a sudjelovala u svim operacijama hrvatskih snaga i u svim tim operacijama izvršavala svaku moguću taktičku zadaću.

“Ako imate organizacijsku kulturu, obojenu profesionalizmom, ako imate iskusne gardiste i vojnike te zapovjednike koji vode primjerom, onda se to zove uspješna vojna postrojba, a to je bila 2. gardijska brigada HVO-a”, istaknuo je general-bojnik Ivica Jerkić.

Svečanost obilježavanja jubilarne 30. obljetnice utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a održana je u vojarni Stanislava Baje Kraljevića, a nakon svečane akademije i polaganja vijenaca, u zavjetnoj kapeli sv. Ivana Krstitelja služena je sveta misa za sve preminule pripadnike te postrojbe.

Vijence za sve poginule branitelje danas su položila brojna izaslanstva, među kojima i Republike Hrvatske i Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, te izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, predvođeno Draganom Čovićem, predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH.

2. gardijska brigada HVO – 30. Obljetnica utemeljenja

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari