Connect with us

Vijesti

Bez promjena “šestorke” nastavljaju se započete promjene i usvajanja zakona

Objavljeno

on

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je kako neće doći do promjene unutar vladajuće “šestorke” na razini BiH i kako je najbolje da postojeća parlamentarna većina nastavi započete promjene i usvajanje zakona.
[quote]
“Nema razloga bilo što mijenjati, posebno nakon uspješnog usvajanja paketa zakona. Trebamo se usmjeriti na priču `Sejdić i Finci`, europske integracije i priču o MAP-u “, rekao je Dodik.[/quote]

Govoreći o stranačkim razgovorima u vezi sa funkcioniranjem parlamentarne većine, Dodik je istaknuo kako je najvažnije da se stranci ne miješaju u unutarnja pitanja BiH, jer to dovodi do apsurda.

“Kada oni to ne rade, onda vlasti u BiH funkcioniraju i usvoje četiri važna zakona. To je rezultat unutarnjeg dogovora i kompromisa”, rekao je Dodik za “Dnevni avaz”.

On smatra kako je vladajuća “šestorka” u partnerskim odnosima “uradila svoje” i ova pitanja završila na opće iznenađenje stranaca, a na dobrobit BiH.

Govoreći o općim izborima, koji će u BiH biti održani naredne godine, Dodik je poručio da će on ponovno biti predsjednik Republike Srpske i da će SNSD, na čijem je čelu, dobiti najviše glasova.

“Ako se dogovorimo u vezi sa odlukom` Sejdić-Finci `, Igor Radojičić će biti član Predsjedništva BiH, a ako ne bude tih promjena – opet će pobijediti naš kandidat”, istakao je Dodik.

On je istaknuo kako prihvaća samo onu BiH koja je u dejtonski okvirima, ali da ona to sada nije. “To je karikatura koja ne može uspjeti”, poručio je Dodik.

Stranci žele kupiti obezvrijeđen Elektroprijenos

Komentirajući situaciju u vezi sa “Elektroprenosom BiH”, predsjednik Republike Srpske rekao je da je dogovor dva premijera dobar, da ne krši zakon i Ustav, te će biti proveden.

“Uvjeren sam kako BiH ima šansu izgraditi svoj odnos na važnim pitanjima kao što je` Elektroprijenos `. Sva priča sa Zapada o elektroenergetskom sustavu BiH ide ka tome da se on obezvrijedi kako bi bio jeftin i kupile ga njihove velike tvrtke i struja bi poskupjela pet puta “, smatra Dodik.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari