Pratite nas

Istaknuto

Bezimeni blagdani na HRT- prestanite vrijeđati i ignorirati hrvatski narod!

Objavljeno

na

Već dulje smo svjedoci da s dolaskom božićnih i novogodišnjih blagdana u čestitkama objavljenim na HRT, ali i u drugim medijima, pa i na javnim mjestima, čitamo i slušamo kako nam netko želi sretne blagdane. Ni koje ni kakve, ne zna se. Kao da naš katolički Božić nema svoje ime za razliku od svih drugih vjerskih i inih blagdana židovskih, muslimanskih, pravoslavnih itd.

Ranije je bilo uobičajeno reći sretan Božić, sretna i blagoslovljena Nova godina, a ako se radilo o pravoslavnom Božiću također je čestitka bila objašnjena da je po julijanskom kalendaru.

Zašto je Hrvatima ukinut Božić?!

Zašto se pojavljuje sve češće engleski jezik kao isključivi čestitarski oblik?

Zar mi nemamo svoj hrvatski jezik nego se moramo služiti engleskim kao mnoge nekada kolonijalne nacije koje su primile osvajačev jezik kao svoj, jer nisu sačuvale svoj identitetski glavni temelj a on je baš u jeziku?

Kad tome dodamo činjenicu da je aktualna ministrica kulture Nina Obuljen ne tako davno u ime Ministarstva kulture RH financirala knjigu  izvjesne Kordićke koja tvrdi da hrvatski jezik uopće i  ne postoji, onda se ne trebamo čuditi čudnovatim kljunašima na HRT koji su odlučili iz najsvetijega hrvatskoga blagdana izbaciti i samoga Boga. Tako se po uzoru na SAD rađa Djed Božićnjak, a ne Dijete Isus. Ali to je samo u naivnim filmovima, toga čak nema u našim HRT-ovim čestitkama. Nama se čestita samo neki nepoznati blagdan, a nema ni djeda ni Djeteta.  Normalan čovjek se mora upitati : a o kojem se to blagdanu radi?! Što se to proslavlja?

Nekada u komunizmu nije bila uobičajena riječ blagdan, nego se govorilo o prazniku i„narodnom veselju“. Tako sada naš hrvatski Božić sve više postaje trgovačko narodno veselje, fešta od blagdan, sajmeno šarenilo i raznih golemih kauflandovih, ikejinih, konzumovih, pevčevih, bilih i crnih  blještavih hala punih perja, raskoši , pjesme i neslanih šala. Uzelo je maha da se u ovim danima obilja  nude razna jela, osobito egzotična, s posebno uzgojenim  lososima, biljkama iz dalekih prostranstava visokih Himalaja, koje posebno vole naši umirovljenici i beskućnici. Oni su tradicionalno skloni  toj vrsti povrća i živine, a u čemu ih podržavaju programi naših televizija, osobito kuharice,  posvuduše u kratkim suknjicama  i dugim iskustvom – u kuhanju.

Naravno da je hrvatska sirotinja oduševljena  što čestitkama što mirisima s dalekih destinacija na kojima se peku i vare  čudesne jestvine- jednostavne i nedostižne, najčešće  zgotovljene na nekim klisurinama i pustinjskim oazama jer tada posebno vonjaju.

Uozbiljimo se!  Vratite nam naš Božić, čestit i sretan, našu blagoslovljenu i radosnu  Novu godinu, našega Svetoga Nikolu u originalnom izdanju, u habitu od sveca! Ne dirajte nam hrvatski jezik! Prestanite ignorirati 86% hrvatskih vjernika katolika! Prestanite nas vrijeđati !!!

P.S. Tko se slaže s ovim tekstom, može ga potpisati kao peticiju!

Marija Peakić Mikuljan, književnica

Nevenka Nekić, književnica

Kamenjar.com

Evo što je Anja Šovagović Despot odgovorila Nedi Ritz

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari