Pratite nas

BiH

BH Airlines pred stečajem: Dugovi dostigli više od 25 milijuna KM

Objavljeno

na

Stav Ministarstva prometa i komunikacije FBiH jeste da se iznađe način da se pomogne BH Airlinesu da ne bi došlo do gašenja ili stečaja ove naše jedine nacionalne aviokompanije – izjavio je Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija.

Naveo je da je u posljednje vrijeme održano niz sastanka na kojima se razgovaralo o ovoj aviokompaniji da bi se iznašla rješenja.

Ministar Bijedić je naveo da postoji dug BH Airlinesa prema međunarodnom kreditoru HETA, “Hypo Leasing” iz Austrije od gotovo 15 milijuna maraka, prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo oko sedam milijun maraka, kao i dugovi prema nekim dobavljačima iz Istanbula i domaćim dobavljačima.

”Dugovi BH Airlinesa su dostigli više od 25 milijuna maraka i ta sredstva je teško osigurati da bi se oni izvukli iz te nazavidne situacije”, dodao je ministar Bijedić.

Najavio je da će sutra, 3 veljače, biti održan sastanak u prostorijama Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u Sarajevu na kome će se raspravljati o problemima u BH Airlinesu i načinima njihovog rješavanja.

”Osim predstavnika Ministarstva, sastanku će prisustvovati predstavnici Uprave i Nadzornog odbora BH Airlinesa, a nastojat ćemo da sastanku prisustvuje i neko iz Ministarstva financija, da vidimo kakve su financijske mogućnosti u proračunu FBiH, odnosno da li imaju neka sredstva koja bi se mogla transferirati BH Airlinesu. Bit je da pokušamo odblokirati barem dio sredstava prema HETA Hypo Leasingu, napraviti reprogram duga sa sarajevskim Aerodromom, odnosno pokušati da se njihova potraživanja prolongiraju ili ih reprogramirati na određeno razdoblje, a onda vidimo koja su to sredstva koja još nedostaju BH Airlinesu, o čemu ćemo sutra razgovarati”, dodao je Bijedić.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari