Connect with us

BiH

BH Airlinesu oduzet certifikat za letenje

Objavljeno

on

BH Airlines je prošlog tjedna izgubio certifikat AOC 8 Air Operator Certificate) koji aviokompanijama dozvoljava komercijalne letove.

[ad id=”68099″]

Certifikat dodjeljuje i oduzima nacionalna agencija za zrakoplovstvo što je u slučaju Bosne i Hercegovine Direkcija za civilno zrakoplovstvo ili BHDCA. Certifikat će ostati oduzet do drugog listopada, a sudbina BH Airlinesa je nakon tog datuma i dalje neizvjesna.

“Na osnovu spoznaje da nas je HETA blokirala već duže razdoblje, BHDCA je stornirana odnosno zaledila certifikat”, potvrdio je direktor BH Airlinesa Amir Jažić za Klix.ba.

Leasing kompanija HETA je još 20. travnja blokirala račune sarajevskog zračnog prijevoznika, a od lipnja BH Airlines je suspendirao sve redovite i Charter letove.

Jažić se ipak nada da će certifikat biti vraćen i prije roka zakazanog za drugi listopad. Također, ističe da se zrakoplovi redovito održavaju kako bi bile spremni za let.

“U rješenju piše da imamo obvezu održavati letjelice u tzv. hladnom režimu i da u tom slučaju svakih sedam dana radimo pregled zrakoplova da bi oni, čim se skine zabrana, mogli stupiti u letačku operaciju”, objasnio je Jažić.

On je dodao da je obnavljanje ugovora s HETA-om uvjet svih uvjeta i da će se nakon potpisivanja zrakoplovi vinuti u nebo. Ipak, Jažić nije mogao sa sigurnošću reći u kojem se stadiju nalaze pregovori koje Vlada Federacije BiH vodi s HETA-om.

Podsjećamo, poršlog mjeseca je iz Sindikata BH Airlinesa priopćeno kako će kompanija vjerojatno u stečaj ukoliko HETA ne pristane na prijedloge Vlade.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari