Connect with us

Život

BH mažoretkinje se vratile sa srebrom i zlatom iz Rumunjske

Objavljeno

-

Završeno Europsko prvenstvo mažoretkinja

Naše mažoretkinje su osvojile i tri četvrta mjesta u kategoriji štap: juniori solo, seniori duo i kadetski sastav u formaciji.

Iza nas je još jedno Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se ove godine održalo u Rumunjskoj, a na kojem je nastupilo 2000 mažoretkinja iz devet zemalja. BiH je i ove godine imala svoje predstavnice, i to iz Mostara, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Gruda, Uskoplja i Kiseljaka.

mazoretkinje2

U tri dana rumunjsko Targoviste je odisalo mladošću koja se iskazala plesom koji je već mjesecima prije uvježban. Iako su samo godinu prije predstavnice BiH odnijele 15 medalja, ovoga puta pripale su im „samo“ dvije. Osvojile su ih mostarske mažoretkinje, i to: zlato Petra Brkić u kategoriji senior solo pom-pon, te bronca kadetskom sastavu u kategoriji pom-pon. Širokobriježanke su ove godine ostale bez odličja, iako su, primjerice, na prošlom prvenstvu osvojile čak osam medalja.

– Rezultatima sam iznenađena i može se reći šokirana. Očekivala sam puno više, pogotovo jer su djevojke puno i vrijedno trenirale mjesecima prije. Dobile su i novu opremu te su time otklonjeni neki stari problemi. Ali su one dale sve od sebe i ja sam na njih iznimno ponosna, kazala je Marija Topić Ramljak, trenerica i koreografkinja širokobrijeških mažoretkinja.

Ali, valja spomenuti kako su osvojile tri četvrta mjesta u kategoriji štap: juniori solo, seniori duo i kadetski sastav u formaciji. Topić Ramljak nam je kazala kako je za predstavnice BiH put do Rumunjske bio naporan te im je trebalo 27,5 sati, od čega su čak šest proveli na granici. Za domaćine ima samo riječi hvale te je kazala kako je ovo do sada najbolje organizirano europsko prvenstvo mažoretkinja.

– Natjecanje se održavalo na središnjem trgu, a poseban dojam je bilo samo svečano otvorenje prvenstva, kazala je Topić Ramljak.

Na ovo prvenstvo je otišlo 120 širokobrijeških mažoretkinja, a Topić Ramljak je ponovno pohvalila mame koje ih vjerno prate na natjecanjima, a koje su bili i najžešći navijači na tribinama. (VL)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari