Connect with us

Reagiranja

Bianca Mišura: Otvoreno pismo hrvatskoj intelektualnoj eliti

Objavljeno

on

Pozivam uvažene intelektualce, akademike i novinare da se ograde od politike pakla i od njene promidžbe, od njenog planera i promotora, Zorana Milanovića, istaknula je u otvorenom pismu povratnica u Hrvatsku Bianca Mišura, koje u nastavku, donosimo u cijelosti:

[ad id=”93788″]

Nije dovoljno aktivirati alarm, potrebno je upaliti svjetlo. Osvijetliti uzroke. Objasniti ih! Razina nasilja dosegla je svoj vrhunac, ali i točku u kojoj se Hrvatsko društvo može zadržati u okvirima verbalnog, hladnog, odgovora.

Nasilje nad svim najosjetljivijim skupinama: djeci, ženama, starijima, braniteljima, skupinama sa posebnim potrebama, životinjama, vjernicima, dijaspori i povratnicima, nasilje nad tlom, rijekama i Jadranom, nasilje nad Domovinom, njenim simbolima i izvornim domoljubljem, i na posljetku, ali ne manje bitno, nasilje nad političkim i društvenim krugovima koji imaju demokratsko pravo uspostave vlasti. Nasilje pravosuđa, „političara“, medija.

Na djelu je PLAN, pomno osmišljen, detaljno i beskrupulozno provođen a nedavno i javno najavljen, a naziv mu je „Pakao“, a neprijatelj su „ Oni“! Pozivam uvažene intelektualce, akademike i novinare da se ograde od politike pakla i od njene promidžbe, od njenog planera i promotora, Zorana Milanovića. Ne progovoriti, osvijetliti to nasilje, ostaviti da se rasplamsava, perpetuira, i ugasi, nestane, „gurne u zaborav“, nakon ispunjenja cilja, velika je suodgovornost, ravna odobravanju. Suučesništvu!

Ravna davanju „zelenog svjetla“, otvaranju puta trajnoj nestabilnosti i nepravdi, koja će rezultirati tinjajućom težnjom, pozivom na odmazdu zbog učinjenih nepravdi u našem društvu. Izravne konzekvence neće i ne mogu biti lakonski objašnjene, niti dragovoljno prihvaćene. Potrebno je otvoriti fazu dijaloga u krugovima koji se mogu i moraju uspješno nositi za ovim izazovom koji se razbuktava pred nama. Ovom prigodom upućujem vapaj Vama koji ste pozvani na činidbu, i izražavam moje poštovanje.

[testimonial image=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2016/06/bianca.jpg” name=”Bianca Mišura” title=”manager i gospodarstvenik, magistrica stranih jezika i književnosti, članica dijaspore i iseljeništva u Italiji, povratnica u Hrvatsku.” background=”#” color=”#” border=”#” img_border=”#” name_color=”#” title_color=”#”]Pozivam uvažene intelektualce, akademike i novinare da se ograde od politike pakla i od njene promidžbe, od njenog planera i promotora, Zorana Milanovića[/testimonial]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari