Biblijski novi čovjek nakon trećeg Svjetskog rata

6

Mnogi u svijetu su kroz povijest odnosno u čovjekovoj prošlosti pokušali oblikovati novog čovjeka, stvoriti novi tip čovjeka, kao npr. komunisti, (boljševici, staljinisti, titoisti i dr.), ili nacional-socijalisti, i iluminirani masoni, ali nito od njih nije i neće uspjeti, jer to može samo Bog, to jest ‘Onaj koji jest’, Tvorac koji je stvorio Svemir i čovjekovo tijelo i njegovu dušu, piše prof Goran Jurišić u kolumni za TinolovkaNews.

Tako je Bog u Zadnja vremena stvorio novog čovjeka, (u Efežanima 2), i s njim obnovio savez, (u Jeremiji 31 : 31) kako piše u Bibliji, međutim, ako ne shvatimo najznačajnije proročanstvo u Novom zavjetu, većina Biblije, kako Stari zavjet tako i Novi zavjet, ostati će nam nepoznanica, a iz toga je proizlazilo i proizlazi nerazumijevanje.

Židovi iščekuju mesiju. Kada je mesija Isus Krist (na hebrejskom Ješua ha mašia) došao, nisu ga prepoznali čak ni kada ih je Isus iz Nazareta uputio na ‘zakon’, to jest na Toru ili Stari zavjet, koji je slijedio, ako njemu i njegovim riječima ne vjeruju, no, nisu ga prepoznali, ali prepoznati će mesiju u Zadnja vremena, isto kao što će kršćani spoznati da Stari zavjet nije židovski nego Božji zakon, a židovi će spoznati da je kršćanski Bog Isus Krist njihov mesija. Svi zajedno će spoznati da spadaju u jedan narod (izraelski), u jedan savez (Božje kraljevstvo), i da imaju jednog vođu (mesiju Isusa Krista). Unatrag nekoliko godina je najznačajniji židovski rabin pred svoju smrt rekao kako vjeruje da je židovski mesija Isus Krist, što je šokiralo, ne samo njegovog sina, nego javnost u Državi Izrael.
Bog kaže, da će u Zadnja vremena biti pronađena izgubljena plemena, i to među poganima, te će njihov identitet ili njihovo podrijetlo biti otkriveno. To je misterij o kojem je pričao apostol Pavao, i ta nepoznanica će biti riješena, a ujedno time ispunjeno najvažnije proročanstvo Novog zavjeta ikada ispričano.

Što je s Trećim svjetskim ratom, hoće li doći do novog svjetskog rata?

Kada bi narodi na Istoku i na Zapadu spoznali da su Božja braća, ne bi došlo do rata, ali tko će Amerikancima i Rusima objasniti da su braća, kada su i jedni i drugi o drugome stvarali desetljećima neprijateljsku sliku, i sjećanje na tu sliku se sada u vrijeme Ukrajinske krize obnavlja; po istraživanjima javnoga mnijenja većina građana Sjedinjenih Američkih Država misli da je Rusija najveći neprijatelj njihove zemlje, a većina ruskih građana misli da su Sjedinjene Američke Države najveći neprijatelj Ruske Federacije. Za američke medije je ruski predsjednik Vladimir Putin zbog aneksije Krima novi Hitler, a za ruske medije je američki predsjednik Obama anti-Krist zbog „američkog imperijalizma i legalizacije homoseksualizma“. U pravu i u krivu su i jedni i drugi, ali ono što nisu spoznali jest, da su braća, jer Amerikanci i Rusi jesu braća.

Rus je stariji brat Amerikanca, ali je Rus zbog preljuba izgubio pravo da bude vođa. O tome nam opet govori Biblija u kojoj je povijest već napisana, a napisao ju je Bog, i povijest se odvija tako da se ispuni biblijsko Otkrivenje o Sudnjem danu i dolasku mesije Isusa Krista na Zemlju, koji pobjeđuje anti-Krista kojemu je sotona („ta stara zmija“) dao svu svoju moć, i mesija Isus Krist dolazi opet na Zemlju, ali ovaj puta ne kao jaganjce Boćji nego ka Lav Judeje, i uspostavlja Božje kraljevstvo na Zemlji, to jest Bog vraća svoju vlast nad Zemljom koju je povjerio čovjeku koji ju je pak u vrtu Eden izgubio na sotonu; anti-Krista na Zemlji ima više, a prepoznaje ih se po tome što negiraju Isusa Krista, dakle, od sotonista do borbenih ateista i krivovjernika, ali svi doživljavaju u sukobu s Bogom poraz, posljednji u bitci na Armagedonu, u Zadnja vremena u kojima živimo, što prepoznajemo na osnovi proročanstva iz Starog zavjeta, da će država Izrael biti uspostavljena u samo jednom jedinom danu, a to se dogodilo 14. svibnja 1948. godine. (Zadnja vremena iz Biblije počela su na Zemlji osamdesetih godina 19. st. povratkom Židova na tlo antičkog kraljevstva Izraela, nekadašnje zemlje Kanaan, odnosno Palestine, čime je također, opet, ispunjeno jedno od proročanstava zapisana u Starom zavjetu Biblije; usput rečeno, 300 proročanstava iz Starog zavjeta odnose se na dolazak mesije Isusa Krista, što je također dokazano ispunjeno.) Europski Židovi su pak doživjeli pod vlašću Hiotlerove Njemaček holokaust, jer jedino tako su mogli uspostaviti svoju državu, s obzirom da je svijet s njim imao sažalijenje, dok ih je prije toga prezirao, vjerojatno zbog Talmuda u kojem se s mržnjom govori protiv Isusa iz Nazareta i kršćana.

Amos 5 : 4, 9 : 9, Izaija 52 : 6, 61 : 9 „Jer ovako govori Jahve domu Izraelovu: Tražite i živjet ćete. (…) Jer, gle, zapovijed ću dati i rastresti dom Izraelov među sve narode, kao što se trese žito u rešetu, da ni zrnce na zemlju ne padne (…) Zato će narod moj poznati moje ime, i shvatit će, u onaj dan, da sam ja koji govorim: ‘Evo me!’ (…) Slavno će im biti sjeme među pucima, o potomstvo među narodima. Tko god ih vidi prepoznat će da su sjeme što ga Jahve [Gospodin Bog] blagoslovi.“

Jeremija 31 : 31 (Novi savez) „Evo dolaze dani – riječ je Jahvina – kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti Novi savez…“

Papa Franjo je u ljeto 2014. na povratku u Rim sa svog pastoralnog i državničkog puta iz Južne Koreje izjavio, da „se nalazimo u 3. Svjetskom ratu koji nastaje postupno.“

Njemački književnik i nobelovac Günter Grass je 2015. izjavio da se svijet vjerojatno nalazi u Trećem svjetskom ratu.

Treba podsjetiti da svijet 1939. godine prilikomo njemačkog i sovjetskog napada na Poljsku nije mislio da se nalazi u Drugom svjetskom ratu, već je to tek naknadno tako uvršteno u povijest, naprotiv, nakon uspješnog njemačkog pohoda na Poljsku zavladao je u zapadnoj Europi zlokobni mir dok je na sjeveru Europe plamtio rat u jesen i zimi 1939. godine sovjetskim napadom na Finsku, ali to tada nije bilo shvaćeno kao novi svjetski rat, nego kao lokalni rat, čak ni kada je Hitlerova Njemačka napala Nizozemsku, Belgiju i Francusku u projeće 1940. godine, jer u njemu nije sudjelovao svijet nego ‘samo’ Europa. Lokalni rat u Poljskoj postao je doduše već 3. rujna 1939. rat u Europi kada su London i Pariz objavili rat protiv Njemačke. No, tek ulaskom Sjedinjenih Američkih Država u rat, rat postaje Drugi svjetski rat.

Ruski narod i Rusija u Bibliji, i američki narod i Sjedinjene Američke Države u Bibliji

Vjera kršćana ne počinje s Novim zavjetom nego sa Starim zavjetom ili judaističkom Torom, no, pošto kršćani vjeruju da njihova vjera počinje s Novim zavjetom, nastaje nerazumijevanje, jer je život kršćana prožet tom idejom. Međutim, to se u Zadnja vremena mijenja, i takve zamisli se ispravljaju. Proročanstvo iz Starog zavjeta otkriva istinske korijene kršćana. Otkrivenje tog proročanstva u Novom zavjetu sve će iz korijena promijeniti, i već mijenja, pa i kriva shvaćanja.

Starozavjetno kraljevstvo Izraela, činjenično dokazano u povijesti čovječanstva, imalo je 12 plemena; međutim, pošto se Izraelci nisu držali Božjeg zakona, država im je podijeljena na sjevernu državu, kraljevstvo Izrael, i na južnu državu, kraljevstvo Juda; dom Izraelov na sjeveru imao je 10 plemena, a dom Judin na jugu imao je dva plemena, Juda i Benjamin koja su se ujedinila u jedno, u Judejce; pošto se ni južno kraljevstvo nije držalo Božjeg zakona, završilo je prvo 586. godine prije Krista za vrijeme od 70 godina u babilonskom ropstvu, ali su se Judejci vratili i obnovili snagu svoje države u Jeruzalemu, međutim, za vrijeme Rimskog Carstva je narod Judeje ponovo završio u dijaspori, raspršen po cijelom svijetu, ali, on nikada nije zaboravio svoje podrijetlo i svoj identitet, i on se, kako je i naviješteno u starozavjetnom proročanstvu, vratio u svoj dom, a to je današnja Država Izrael koja se znakovito ne zove Država Juda ili Judeja, iako se judejsko pleme vratilo, dakle, židovi ili farizeji i drugi Judejci, nego se zove Država Izrael; sjeverna plemena u Izraelu, također ne držeći se Božjeg zakona završila su pak u asirijskom ropstvu, i ono se do danas drži „nestalim“, to jest do danas se nije vratilo u svoj izvorni dom, već 10 plemena žive raspršena po svijetu, i to poglavito u Europi i Americi. Deset plemena Izraelovih danas ne postoje, jer se (duhovno) nikada nisu vratila u svoj dom Izraelov. Deset izrealskih plemena nisu židovska, ali su zaboravila na svoj izraelski identitet. U prvoj knjizi Mojsijevoj je riječ o 10 izraelskih plemena:

Mojsije 48 : 17 – 19 „Kad je Josip vidio da je njegov otac položio desnicu na Efrajimovu glavu, njegovim se očima to učini krivo; zato posegne za rukom svoga oca da je pomakne s Efrajimove glave na glavu Manašeovu. (…) Ali njegov otac to odbije rekavši: ‘Znam ja sine moj, znam; i od njega će postati narod i bit će velik. Ali njegov mlađi brat biti će veći od njega, a njegovo će potomstvo biti mnoštvo.“

Jakov, sin Izakov i unuk Abrahamov, imao je mnogobrojne sinove, a jedan se zvao Josip, i njega su njegova braća prodala u egipatsko ropstvo gdje je postao faraonov liječnik i arhitekt poznat kao Imhotep koji je izgradio veličasntvenu stubastu piramidu i Sakari, a u Egiptu je dobio dva sina, Efrajima, i mlađeg Manašu. Potomci Manaše su Amerikanci, a potomci Efrajima su Britanci. Egipatsko podrijetlo objašnjava što u Washingtonu stoji veliki obelisk, i što masonerija štuje tzv. svevideće oko staroegipatskog boga Ozirisa i dr. kultove. Najstariji pak sin Jakovljev, dakle, prvorođeni Ruben, izgubio je pravo prvorođenoga da vodi braću, da bude, dakle, vođa, jer je izvršio preljub, što je obrazložio pijanstvom, no, proklet je bio zbog kršenja Božjeg zakona.

„Rus si? Ako si Rus onda vrlo vjerojatno izrealitska krv teče tvojim žilama; Bog će vjerojatno suditi tvom narodu; to je za žaliti što se nalazi pod prokletstvom. To je ono što Rusiju čini onim što ona jest.“ (Steven Grant, ‘America in the Bible’, str. 188.)

Ruben je u Bibliji opisan kao onaj koji ima puno stoke, shodno tome i puno zemlje, isto kao Gad, (Nijemci i drugi Germani), i kao „voda koja vrije“, dakle, gdje su krize, tu su Rusi, te kao netko iznimno ponosan, dakle, nacionalni ponos, i koji voli popiti (ruska vodka, čisti alkohol). Ruben će biti izložen životnoj borbi za preživljavanje i opstanak, ali neće umrijeti nego će preživjeti, kako se kaže u blagoslovu s kojim je Bog blagoslovio Ruse, ali s nešto manjim blagoslovom nego Amerikance odnosno Rubenovog mlađeg brata Manašu za kojeg kaže, da će svojim rogovima potući sve ostale narode na svijetu, a znamo da su Amerikanci pobijedili Nijemce i Japance u Drugom svjetskom ratu, i nakon toga ratovali svugdje po svijetu do danas. Ruben je, dakle, dobio blagoslov, ali manji nego Manaše:

5. Mojsije 33 : 6 „Ruben nek’ živi i nek’ ne umre; njegovi ljudi neka budu brojni.“

I zaista, pod Sovjetskim savezom je živjelo 290.000.000 ljudi, a u Ruskoj Federaciji živi 140.000.000 ljudi, i polovica poginulih u Drugom svjetskom ratu, 25.000.000 žrtvava činili su Rusi i drugi narodi Sovjetskog Saveza, poglavito Ukrajinci; doduše u Britanskom državnom savezu Commonwealth živi 1 milijarda ljudi, a potomaka mlađeg Efrajimovog brata Manaše ima u Sjedinjenim Američkim Državama 300.000.000, dakle, brojniji su nego u potomaka Rubena, kao što u Bibliji stoji zapisano.

U 5. Mojsije 33 : 12 – 17 izrečen je bagoslov za Efrajima i Manašu, i njihove potomke, te je opisana zemlja potomaka Manaše.

Komunizam u Rusiji, i s tim povezano proklinjanje Boga u društvu, negiranje Isusa Krista, kao i ukidanje kršćanskih kreposti i biblijske vjere je ruski narod u Savezu Socijalističkih Sovjetskih Republika učinilo, doduše, vojno jakom silom koja je porazila Hitlerovu Njemačku, ali zato duhovno siromašnim narodom, i do danas se Rusi od komunizma nisu oporavili, niti se skroz odrekli tog totalitarnog razdoblja, tako npr. Staljin uživa veliko poštovanje i 2015. godine kod prosječnog Rusa, a crvena zvijezda petokraka nalazi se 2015. godine, ne samo na Kremlju, nego i kao znak na ruskom oružju, na oklopnim vozilima i tenkovima i ratnom zrakoplovstvu.

Psalam 14 : 1 „Bezumnik reče u srcu: ‘Nema Boga’ Pokvareni rade gadosti, nitko da čini dobro.“

To je, dakle, opis za komuniste, staljiniste i titoiste i sve druge borbene ateiste. Za vrijeme Lenjina i Staljina je boljševički komunistički režim rušio crkve, ubijao svećenike i redovnike i redovnice, zabranio vjeru i religiju proglasio opasnom pojavom, „religija je opijum za narod“, i kršćanski moral prognao iz škola i društva općenito, i nemoral proglasio moralom, a moral proglasio nemoralnim, to jest komunisti su izokrenuli smisao vrijednosti, a slično danas rade masoni koji vjeruju u Lucifera, dakle, također negiraju Isusa Krista, odnosno za Isusa tvrde da je sotona, a za sotonu da je Bog, čime su u zločestoći nadmašili fašiste i komuniste.

Američki predsjednik Ronald Reagan je za biblijskoga Goga krivo mislio da se radi o sovjetskoj Rusiji, međutim pogrešno je interpretirao biblijske događaje, naime, zemlja Magog iz koje dolazi knez naroda Goga nije Rusija, iako se nalazi sjeverno od Izraela, jer Rusi su potomci Rubena, već su Turci i turkmenski narodi potomci biblijskoga kneza Meseha i Tubola, mjesta koja se nalaze u današnjoj Turskoj, biblijskom 7. i obnovljenom 8. Carstvu „kojemu su zacijelile rane“.

Turski predsjednik Erdogan je upropastio pokušaje izmirenja Izraela i Turske kada je izraelsku vladu zbog rata u Gazi usporedio s Hitlerom, (vidi ‘Der Spiegel’ od 19. 7. 2014.), međutim, Turska do danas nije spremna priznati da je u Osmanskom Carstvu počinjen genocid nad kršćanskim armenskim narodom.

Amerika gaji odlične odnose s muslimanskim sunitima, (Kraljevina Saudijska Arabija i dr.), a Rusija s muslimanskim šijitima (Iran i dr.)

Islamskim zemljama se u postojećem sukobu na Bliskom istoku radi o religiji, a Americi se radi isključivo o nafti. Njemački ministar vanjskih poslova u koalicijskoj vladi kancelara Gerharda Schrödera je 2014. tvrdio slijedeće:

„Sjedinjene Američke Države se geo-politički neće povući s Bliskog istoka, jer regija Golfskoga zaljeva ostaje pumpna stanica za svjetsko gospodarstvo.“

I zaista, nakon što se Američka vlada povukla 2012. iz Iraka, 2015. se u Irak vraća u velikom stilu, ovaj puta zbog rata protiv tzv. ‘Islamske države’ u Iraku i Siriji. Američka vlada odnosno njezina tajna služba je doduše stvorila terorističku ‘Islamsku državu’ (ISIL) radi rata protiv Sirije i rušenja sirijskoga predsjednka Asada, ali nakon toga ratuje protiv ‘Islamske države’ isto kao i Sirija i predsjednik Al-Asad, dok Turska što prikriveno, a što otvoreno podržava ‘Islamsku državu’ u Iraku i Siriji. ‘Islamska država’ će u konačnici napasti Državu Izrael.

Nobelovac za mir, i de facto ratni zločinac, te Bilderberger Henry Kissinger, rekao je za nobelovcu za mir i američkoga predsjednika Baracka Huseina Obamu, da je podoban da stvori Novi svjetski poredak, međutim, ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da je on protiv Novog svjetskog poredka na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama:

„Ruski predsjednik Vladimir Putin je Sjedinjenim Američkim Državama predbacio, da žele svijetu jednostranim diktatotom nametnuti novi svjetski poredak.“ (www.n-tv.de)

To znači da predstoji novi svjetski rat, 3. Svjetski rat, u kojemu se možda već i nalazimo, jer nastaje postupno. Anti-Krist, kojeg masonerija personificira, u WWIII ne može pobijediti, niti svijet može postati Sodoma i Gomora, a Rusija je pak preslaba da bi pobijedila Ameriku, tako da se može dogoditi i situacija da u WWIII pobjedu odnese Njemačka, jer kad se dvojica svađaju, veseli se treći, pa bi Njemačka mogla nakon završetka 3. Svjetskog rata biti glavna za pobjedničkim stolom, a Amerika i Rusija oslabljene.

Deset plemena Izraelova, ne samo da je zaboravilo na Božji zakon, (Stari zavjet), nego i samo Božje ime, kao i svoj vlastiti identitet. Zato je moguće da se Sjedinjene Američke Države sukobe s Ruskom Federacijom u Europi povodom Ukrajinske krize, i na Bliskom istoku povodom Sirijske krize. Iz istog razloga je bilo moguće da Židovi u Europi dožive progon od svoje izraelske braće u Engleskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Poljskoj i Rusiji, kroz srednji vijek pa sve do holokausta u Drugom svjetskom ratu pod Hitlerovom Njemačkom, i u Sovjetskom Savezu.

Isus nije umro na križu (i uskrsnuo) samo za jedan narod, za židovski narod, nego za sav izraelski narod odnosno da poveže svih 12 plemena Izraela u jedan narod i novi savez s Bogom. (Ev./Iv 51, 52)

Oni koji fizički potječu od 12 izrealskih plemena, a nisu prihvatili mesiju Isusa Krista, neće biti spašeni, dok će spašeni biti svi oni koji su prihvatili i slijede mesiju Isusa Krista, što je u Bibliji rečeno na mjestu kada Mojsije vodi svoj narod iz egipatskog ropstva, i u bijegu pita Boga što s onim Egipćanima koji idu s njima:

4. Mojsije 15 : 16 „Jedan zakon i jedno pravo vrijedi za vas i za stranca koji se među vama zadržava.“

Bili su to, dakle, egipćanski Izraelci, kao što su u Hrvatskoj hrvatski Srbi u biti srpski Hrvati ili politički Hrvati, ili u Americi Amerikanci ako su doselili iz Kine, ili Francuske, nisu više Kinezi ili Francuzi nego francuski Amerikanci ili kineski Amerikanci. Kršćanstvo su među Hrvate doniijeli Ćiril i Metod, i Hrvati, iako ne spadaju možda izravno u izraelska plemena, svejedno će biti spašeni svi oni među Hrvatima koji su prihvatili Isusa Krista kao svog mesiju i koji ga slijede, kao i oni među muslimanima Bosne koji su politički Hrvati vjernici u Boga.

Kad se kaže da je Izrael narod Božji ne misli se ekskluzivno na Židove nego na sve narode svijeta koji slijede Boga, dakle, svi smo novi bilijski čovjek, i u mnoštvu smo jedan Božji narod. Istina dolazi na svjetlo dana. Amen!

[ad id=”40551″]

Profesor Goran Jurišić

facebook komentari

 • Jovan D.

  Vrijeme je da se objavi istina o vanzemaljcima i pomiri svijet.

 • Dovan J.

  mislis o srbima?

 • srka

  Lā ilāhe illallāhul-‘azīmul-ĥalīm. Lā ilāhe illallāhu
  rabbul-‘aršil-‘azīm. Lā ilāhe illallāhu rabbus-semāvāti ve rabbul-erdi
  rabbul-‘aršil-kerīm.

  “Nema Boga osim Allaha, Velikoga i Blagoga. Nema Boga osim Allaha,
  Gospodara Arša veličanstvenoga. Nema boga osim Allaha, Gospodara Nebesa i
  Gospodara Zemlje, Gospodara Arša plemenitoga.”

  by Srka®

 • Agromentum

  U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
  i Riječ bijaše Bog.
  2Ona bijaše u početku u Boga.
  3Sve postade po njoj
  i bez nje ne postade ništa.
  Svemu što postade
  4u njoj bijaše život
  i život bijaše ljudima svjetlo;
  5i svjetlo u tami svijetli
  i tama ga ne obuze.

 • haha

  kako ga god nazvali, Bog je jedan i postoji.Svevišnji,milosrdni..

 • Agromentum

  Samo sam se malo nadovezao. Ne mislim da nazivi mijenjaju ono što bi se moglo nazvati supstancijalnim.