Pratite nas

Događaji

Biciklisti iz BiH i Hrvatske krenuli iz Mostara prema Vukovaru

Objavljeno

na

Treća međunarodna biciklistička karavana prijateljstva “Mostar – Vukovar”, koju pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

[ad id=”68099″]

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega i Vukovara, a putem će im se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne i Posavine.

Nakon što su položili vijenac te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače sudionici karavane su unatoč lošem vremenu krenuli prema Vukovaru.

mostar-vukovarrr

Karavanu su ispratili brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog sportskog saveza

Predsjednik Biciklističkog kluba Mostara Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom želi unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

– Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada i dvije prijateljske države. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između svih njih, ali i između gradova kroz koje karavana prolazi’ – kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bike” Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

– Namlađi sudionik biciklističke karavane ima 10 godina, a ono na što smo posebno ponosni i ove godine jeste da u karavani sudjeluju četiri žene i to iz Mostara i Čitluka – kazao je Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji ove karavane.

– Sretan sam što i ove godine mogu biti u karavani i nadam se da ću ovaj put s biciklom preći više kilometara nego prošle godine – kazao je najmlađi sudionik karavane Matej Zorić, koji je sudjelovao u svakoj od dosad održanih karavana.

Pokrovitelji ovogodišnje karavane su i gradovi Mostar, Vukovar te Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče te Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje, Keš d.o.o, Restoran „Karting klub”, MM TT, Hotel „Mepas”, Tržni centar “Mepas Mall”, Hercegovina Vino, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina”, Zoom d.o.o, Svadbeni salon “Astoria”, Oil-AC, Energy Comerce i Mario Leko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću – međunarodna konferencija

Objavljeno

na

Objavio

Danas je otvorena međunarodna konferencija POVIJEST HRVATSKE POLITIČKE EMIGRACIJE U 20. STOLJEĆU (21. – 22. veljače 2019.) u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Pozdravni govor, uz Marina Soptu, predsjednika Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Miju Marića, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika te Tomislava Markića, ravnatelja ureda HBK i BK BiH za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu, održala sam ispred Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, referirajući se na Odsjek za povijest i doktorski studij povijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Dan otvorenih vrata na HVU ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Zagrebu i Splitu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: HVU / M. Sever (Arhiva)

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održava se u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu te u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Loru, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Posjetiteljima su prezentirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH, navode iz MORH-a.

Također prezentirani su uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja, Vojnog pomorstva i Aeronautika – smjer vojni pilot, kao i posebni kriteriji Ministarstva obrane RH za upis, kadetska prava i obveze te vojna obuka. Posjetiteljima je omogućen i obilazak Kampusa, kabineta i drugih objekat, razgovor s kadetima te razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari