Pratite nas

Magazin

Biciklisti iz Mostara krenuli prema Vukovaru

Objavljeno

na

Peta po redu biciklistička karavana prijateljstva “Mostar – Vukovar 2017”, koju organizira Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru prema gradu Vukovaru.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je više od 30 biciklista iz Mostara, Gruda, Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Sarajeva, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara.

Nakon što su položeni vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane krenuli su prema Vukovaru, a ispratili su ih brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog Sportskog saveza.

Predsjednik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bicikl” Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

”Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada i dvije prijateljske države. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između svih njih, ali i između gradova kroz koje karavana prolazi”, kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom.

Robert Rapan, koji je iz Vukovara stigao u Mostar kako bi sudjelovao i u ovogodišnjoj karavani, izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala tradicionalna te što aktivno sudjeluje u njoj.

”Iznimna mi je čast što sudjelujem u ovoj karavani koja je istinski primjer iskrenog prijateljstva između Mostara i Vukovara”, kazao je Rapan, koji je izrazio uvjerenje kako će se ova manifestacija organizirati još mnogo godina.

Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

”Najstariji sudionik biciklističke karavane ima više 50 godina, a ono na što smo posebno ponosni je da i ove godine u karavani sudjeluju žene, njih šest”, kazao je tajnik Udruge “Hercegovina Bicikl” Goran Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji.

Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 26. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Dana Grada Vukovara.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Magazin

Jan Ivanjek: Vojska Srbije je zaostala u odnosu na hrvatsku oružanu silu

Objavljeno

na

Objavio

U Podcastu Velebit gostuje vojni analitičar Jan Ivanjek.

Zašto su se američkih vlasti usprotivile nabavci izraelskih zrakoplova F16 Barack? Hoće li Hrvatska ipak dobiti izraelske F16?  Jesu li izraelski F16 Barack ‘stare kante’, kako ih nazivaju brojni domaći kritičari?

♦ Jesu li ti kritičari neznalice pa nisu upoznati sa sadržajem izraelske ponude, bojnim sposobnostima tih zrakoplova ili su jednostavno zlonamjerni?

♦ Što znači zrakoplovstvo za vojnu sposobnost države?
♦ Otvara li se nabavkom izraelskih zrakoplova i nova faza vojne suradnje pa i savezništva između Hrvatske i Izraela?
♦ Je li Višegradska skupina američki projekt?
♦ Je li Rusija za odcepljenje Republike Srpske od Bosne i Hercegovine?
♦ Zašto se u Srbiji stvara klima kao da Rusija jedva čeka početak nekog rata na strani Srbije?
♦ Što znači za odnose Srbije i Kosova osnivanje kosovske vojske?
♦ Kakva je tehnološka razine vojske Srbije?
♦ Kolika je vojna moć srpske vojske?

♦ Zašto je Srbija održala vojnu vježbu ‘Vek pobednika 1918. -2018.’ mjesec dana nakon hrvatske vojne vježbe ‘Velebit 2018 – združena snaga’?
♦ Zašto se u Srbiji vodi medijska ratna kampanja?
♦ Je li stvaranje europske vojske, što zagovaraju angela Merkel i Emmanuel Macron zapravo oživljavanje Brežnjevljeve doktrine ‘ograničenog suvereniteta’?

♦ S obzirom na stanje u okruženju, prije svega u Srbiji i Bosni i Hercegovini, treba li Hrvatska snažiti svoju oružanu silu?
♦ Postaju li Višegradska skupina i zemlje jugoistočne Azije geopolitički najvažniji djelovi zemlje?
♦ Je li veći problem kod pitanja migranata potencijalni terorizam ili su to drastične ideološke, svjetonazorske i vjerske razlike?
♦ Je li Europa civilizacijski inferiorna i obrambeno nesposobna odgovoriti izazovima migranata?
♦ Zašto se migranti autogetoiziraju?
♦ Jesu li vjerske razlike temelj europske slabosti prema izazovima migranata?

Odgovore na ova i druga pitanja poslušajte u Podcastu Velebit.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Magazin

BUJICA! DR. TOMISLAV JONJIĆ: ‘Kosor i Beljak loše glume, sve su dogovorili s Plenkovićem!’

Objavljeno

na

Objavio

BUJICA! DR. TOMISLAV JONJIĆ O BANDIĆEVOJ ‘PALMA KOALICIJI’ I TRGOVINI OKO ZAGREBAČKOG PRORAČUNA: “Kosor i Beljak loše glume, sve su dogovorili s Plenkovićem!”

S obzirom na “skojevsku prošlost” Andrije Mikulića i Darinka Kosora, njih dvojica mogli su i neposredno surađivati, bez Plenkovićeva pokroviteljstva – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Tomislav Jonjić predsjednik Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u Skupštini Grada Zagreba, uz napomenu: – Ako su još k tome prorađivali Plenkovićevu interpretaciju Kardelja, onda su baš dobar tandem!

Dr. Jonjić u Bujci nije štedio niti Krešu Beljaka: – Za ugradnju auto radija u zagrebački gradski prijevoz Beljak ima baš dobre reference!

Bujica je javno objavila dokument iz kojeg se jasno vidi da su HDZ-ov Andrija Mikulić i liberal Darinko Kosor bili članovi Saveza komunista i istaknuti dužnosnici Saveza socijalističke omladine krajem 80-ih, kada je Jugoslavija već propadala, a dr. Jonjić je Kosorovog pijuna Mireka Polovanca otvoreno prozvao zbog “fašističke i rasističke” izjave na račun dr. Zlatka Hasanbegovića. “Ne mogu ga nazvati gospodinom,” rekao je Jonjić.

Dr. Tomislav Jonjić je iznio otvorene sumnje da je u slučaju izglasavanja proračuna za 2019. godinu u Zagrebu došlo do političke korupcije. Naveo je i konkretne primjere, a Bujica je objavila podatak da je gradski zastupnik NHR-a Davorin Karačić dobio diskretnu, nemoralnu ponudu – nudili su mu dio odvjetničkog kolača u Zagrebačkom holdingu i Gradu, digne li ruku za Bandićev proračun! Karačić o tome nije niti razmišljao, niti je to uopće htio prenositi svojim kolegama iz stranke. Glasovao je protiv i nije se dao kupiti, rečeno je u Bujici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari