Connect with us

Herceg Bosna

Biciklističko Hodočašće za nerođene stiglo u Jajce

Published

on

Kako smo vas već izvijestili, poštovani čitatelji, na inicijativu Biciklističkog Kluba Mostar, a koju su podržali i ostali Hercegovački klubovi Hercegovina Bike, jučer je u 8 sati ispred crkve Svetoga Petra i Pavla u Mostaru krenulo hodočašće “U svjetlosti za život vozimo”.

bicikl

Podsjetimo, cilj Hodočašća je povezati 5 gradova u 5 otajstava Bijele Krunice, Krunice posvećene nevinoj dječici, odnosno dječici u majčinoj utrobi koja su neželjena i kojima se planira smrt pobačajem i onima koji su već pogubljeni na taj neljudski način.

Na prvoj ruti koja je krenula iz Mostara do Kupresa vozilo je 5 biciklista, iz Širokog su se vratila trojica a put su nastavili Danijel Paradžik i Zvonimir Batista koji su jučer stigli u Kupres, odakle se nakon odmora jutros krenuli u 8:30 sati nakon Svete Mise, služene na temeljima crkve Svetoga Ivana Krstitelja, koja je porušena tijekom ratnih zbivanja 90-tih, krenuli prema Jajcu.

Za glasbrotnja.net Danijel Paradžik, organizator hodočašća, javio se iz Jajca gdje su stigli jučer oko 14 sati.

“Završili smo prvih 200 kilometara puta od Mostara do Jajca. U Jajcu nas je dočekao Danijel Žunjić koji će voziti nastavak, odnosno cijelu rutu do Međugorja.”

Paradžik je naglasio i to da je hodočašće za nerođenu djecu i molitva Bijele Krunice odgovor na bijelu kugu, to jest na mentalitet svijeta koji u djeci vidi teret i živi samo razarajućim egoizmom, stoga su oni prikazali molitvu za prestanak pobačaja kod nas i u svijetu, majke trudnice u rizičnim trudnoćama, za neplodne supružnike kao duhovnu pomoć osobama ranjenim pobačajima, povratak u crkveno zajedništvo oni koji su sudjelujući u pobačajima izopćeni, zakonodavaca, političara i svih koji promiču, odobravaju, nagovaraju i vrše abortus – čedomorstvo, otkrivanje istine i kontracepciji i umjetnoj oplodnji te svim sličnim zlima koji uništavaju najmanje, utjeha roditeljima koji su izgubili djecu spontanim pobačajima.

vozimo

“Tijekom Hodočašća sami smo osjetili milost Božju kroz niz znakova koje smo prošli tijekom ovih 200 kilometara” –  kaže Paradžik i dodaje : “Znakovito je da smo jutros u selu Otinovci bili na Svetoj Misi za nerođene na temeljima crkve koja je građena u 5. stoljeću a potom i u 15. stoljeću, gradila ju je Katarina Kosača.

Točno na današnji dan prije 567 godina papa Nikola V. izdao je bulu da svatko tko hodočasti u tu crkvu i to mjesto ima mogućnost potpunog oprosta grijeha. Ništa u životu nije slučajno, sve se događa po volji Božjoj, tako da i naše hodočašće “U svjetlosti za život vozimo” ima točno 567 kilometara, a Papin dekret je star 567 godina.

Biciklistička karavana sutra nastavlja Hodočašće nakon Svete Mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jajcu, i vozi prema Žepču.

“Ruta Jajce – Žepče duga 120 kilometara i zahtjevnija je od današnje Kupres – Jajce i zbog uspona, no neće nam biti teško jer ovo je čudesno hodočašće” – ističe Danijel Paradžik.

Sljedeća ruta zakazana je za 26. lipnja, a kreće ispred Crkve Svetog Ante Padovanskog u Žepču i vozi se prema Sarajevu, odakle je 27. lipnja ispred Katedrale Srca Isusova najavljen povratak za Mostar. Dana 28. lipnja – zadnjeg dana hodočašća, kreće se iz Mostara u Međugorje, Gospino Svetište Mira, gdje je Misa za nerođene najavljena u 13 sati, a važno je pridometnuti da se sve rute voze iz gradova, odnosno polaze ispred crkvi, u kojima će biti služene Svete Mise za nerođene.

glasbrotnja.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari