Connect with us

Iz Svijeta

Biden i Trump u debati desetak puta spomenuli Putina

Objavljeno

-

Američki predsjednik Joe Biden i njegov republikanski suparnik Donald Trump u prvoj su predsjedničkoj debati desetak puta spomenuli ruskog predsjednika Vladimira Putina, natjecavši se pokazati tko je čvršći u vanjskoj politici, analizira Reuters

“Da smo imali pravog predsjednika, predsjednika kojeg (…) je Putin poštovao, on nikada ne bi napao Ukrajinu”, rekao je Trump o Bidenu, započevši verbalni sukob između dva kandidata oko ratova u Ukrajini i Gazi.

“Samo naprijed, pustite Putina da uđe i kontrolira Ukrajinu, a onda prijeđe na Poljsku i druga mjesta. Vidite što će se tada dogoditi. Dovraga, on nema pojma o čemu govori”, referirao se Biden na Trumpa. Osim pitanja kako okončati rat u Ukrajini, raspravom je dominiralo i pitanje potpore SAD-a NATO-u, kao i doprinose li europske države dovoljno naporima protiv ruske invazije. Inače, podsjeća Reuters, Putin je već ranije izrazio ravnodušnost prema ishodu američkih predsjedničkih izbora.

“Za nas, ne mislimo da krajnji rezultat ima veliku važnost. Surađivat ćemo sa svakim predsjednikom kojeg američki narod izabere”, izjavio je ruski predsjednik ranije ovog mjeseca na pitanje vjeruje li da će ishod američkih izbora donijeti razliku za Moskvu.

Kada je riječ o ratu Izraela u Gazi, Biden je hvalio svoj plan prekida vatre i izjavio da nitko na svijetu nije bio veći pristaša Izraela od SAD-a. “Spasili smo Izrael”, kazao je. Trump je ponovio tvrdnje da Hamasovi militanti ne bi napali Izrael ni “za milijun godina” da je on bio predsjednik.

“Postao je kao Palestinac. Ali oni ga ne vole jer je jako loš Palestinac. On je slab”, rekao je Trump o Bidenu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas