Connect with us

Iz Svijeta

Biden potvrdio nepokolebljivu podršku Ukrajini

Objavljeno

on

Američki predsjednik Joe Biden u petak je izrazio nepokolebljivu potporu suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u telefonskom razgovoru s predsjednikom te zemlje, objavila je Bijela kuća.

“Predsjednik Biden potvrdio je nepokolebljivu podršku Sjedinjenih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu nasuprot ruskoj agresiji na Donbas i Krim”, navodi se u izjavi.

NATO je u četvrtak izrazio zabrinutost zbog gomilanja ruskih snaga blizu granice s Ukrajinom na sastanku veleposlanika zemalja članica Saveza koji su razgovarali o nasilju u istočnoj ukrajinskoj pokrajini Donbas.

Rusija je anektirala poluotok Krim 2014. na što je Zapad Moskvi nametnuo sankcije.

Biden je naglasio da je njegova administracija predana strateškom partnerstvu s Ukrajinom i da podržava antikorupcijski program i program reforma koje je zacrtao predsjednik Volodimir Zelenski.

“Lideri su suglasni da su te reforme ključne za euroatlantske težnje Ukrajine”, stoji u izjavi.

Zelenski je na Twitteru napisao da stoji rame uz rame sa SAD-om u očuvanju demokracije i snažno je predan planu “da transformira Ukrajinu, poboljša transparentnost i postigne mir” u čemu je “Ukrajincima ključno američko partnerstvo”. (Hina/K.)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari