Connect with us

Vijesti

Biden predstavlja plan za suzbijanje oružanog nasilja

Objavljeno

on

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak će predstaviti prve korake svoje administracije za suzbijanje oružanog nasilja, uključujući plan smanjenja širenja oružja čijem porijeklu se ne može ući u trag, nakon masovnih pucnjava koje su ga dodatno potaknule na djelovanje.

Biden će obznaniti kako ministarstvo pravosuđa namjerava donijeti u roku od trideset dana pravilo koje bi pomoglo smanjiti rasprostranjenost oružja kućne izrade koje nema serijski broj i kojemu se ne može ući u trag, rekla je dužnosnica Bijele kuće novinarima, ali je za sada nepoznato što će to pravilo uključivati.

Predviđa se i ulaganje sredstava u sprječavanje nasilja u zajednicama.

Bidenova administracija radi mjesecima na mjerama za ograničenje oružanog nasilja, a nada se da njima neće pokrenuti pravnu bitku i moguće rušenje pojedinih mjera. Naime, drugi amandman američkog Ustava jamči građanima pravo na nošenje oružja.

Biden je u kampanji obećao da će omogućiti tužbe protiv proizvođača oružja zbog ubojstava počinjenih njihovim proizvodom, da će zabraniti jurišne puške te da će uvesti posebne testove za prodaju većine oružja, piše Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari