Connect with us

Iz Svijeta

Biden: Trump predstavlja opasnost za demokraciju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u srijedu, dan nakon što je najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024., kako možda nije jedini koji može pobijediti Donalda Trumpa, ali ga dobro poznaje i upoznat je s načinom na koji bivši predsjednik radi.

“Možda nisam jedini, ali ga dobro poznajem i znam kakvu opasnost predstavlja za našu demokraciju. Već smo to vidjeli”, rekao je Biden.

Biden je pokrenuo svoju kandidaturu za reizbor u utorak s obećanjem da će zaštititi američke slobode od “ekstremista” povezanih s Trumpom, a u video najavi prikazao je napad Trumpovih pristaša na američki Kapitol iz siječnja 2021.

Biden je pojasnio kako bi se ponovno kandidirao i u slučaju da se Trump nije kandidirao, rekavši kako je njegov pozitivan rejting trenutno sličan rejtingu njegovih prethodnika.

“Dobro sam razmislio prije nego što sam se odlučio kandidirati i osjećam se dobro, uzbuđen sam i mislim da smo na rubu preokreta”, rekao je Biden.

Predsjednik je rekao kako ima još toga što treba učiniti kako bi pozicionirao Sjedinjene Države da budu “ekonomski i politički sigurne na duže vrijeme”.

“Mislim da moramo završiti posao”, rekao je Biden.

Ranije u srijedu, Bidenova kampanja za reizbor objavila je svoju prvu reklamu za predizborni ciklus. Prikazuje nemire na Kapitolu i fokusira se na pitanja poput oružanog nasilja, pobačaja i očuvanja demokracije.

Reklama će se emitirati na nacionalnim kabelskim kanalima u Arizoni, Georgiji, Michiganu, Nevadi, Pennsylvaniji i Wisconsinu, svim ključnim državama koje će vjerojatno odrediti pobjednika predsjedničkih izbora 2024. godine. Biden je pobijedio u svih šest država 2020.

Priorities USA, demokratski “super PAC” (odbor za političko djelovanje), najavio je da će potrošiti 75 milijuna dolara na digitalne oglase u ovih šest ključnih država.

Reklama nije izravno protiv republikanaca, ali spominje “ekstremni pokret koji nastoji poništiti izbore, zabraniti knjige i eliminirati pravo žene na izbor”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari