Connect with us

BiH među najuzbudljivijim svjetskim turističkim destinacijama

Published

on

Ugledni list The Economic Times donosi opsežan tekst o uzbudljivim turističkim destinacijama u svijetu među koje je svrstana i Bosna i Hercegovina, prenosi Anadolija.

List piše kako je riječ o turističkim destinacijama koje pružaju doživljaj koji posjetioci pamte i nakon boravka u tim zemljama.

“Ljudi putuju cijelim svijetom kako bi doživjeli najbolja i najljepša iskustva. Ako to želite, planirajte odmor u Australiji, gdje možete iskusiti nezaboravno ronjenje i morski život, kao i u Bosni i Hercegovini gdje možete doživjeti nezaboravno planinarenje na tamošnjim planinama, ali i gdje možete osjetiti kulturno bogatstvo Jugoistočne Europe”, piše ovaj list.

Dodaje se kako je zajedno sa Australijom i Bahamima, Bosna i Hercegovina prekrasna turistička destinacija koja nudi izvanredne mogućnosti za sve one koji se odluče da posjete ovu egzotičnu europsku zemlju.

“Ova zemlja, koja se nalazi u Jugoistočnoj Europi nudi bogat ruralni turizam, a u planinskim područjima postoji veliko bogatstvo šuma, rijeka i jezera, ambijent koji nudi beskrajne i izvanredne mogućnosti za nezaboravnu avanturu. Start za planinski biciklizam je u samom glavnom gradu Sarajevu odakle se vozi preko olimpijskih planina Igmana i Bjelašnice, pa sve do Lukomira, najviše nadmorske tačke u zemlji”, navodi se u tekstu.

Dodaje se kako, osim ove lokacije, postoje i mnoge druge prekrasne destinacije, uključujući i područje planine Prenj, planinskog masiva Dinarida na jugu Bosne i Hercegovine.

Anadolija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari