Connect with us

BiH

BiH na Guardianovoj listi najuzbudljivijih mjesta za posjetiti u Europi

Objavljeno

-

Britanski guardian je napravio listu najuzbudljivijih avantura u Europi, u koju je uvrstio i posjetu Bosnu i Hercegovini u sklopu planinarenja preko Via Dinarice.

[ad id=”68099″]

Planinarenje Via Dinaricom nalazi se na Guardianovoj listi najuzbudljijih preporuka za godišnji odmor u Europi.

Dinaridi obuhvaćaju potez južno od Alpa u Sloveniji preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova do sjeverne Albanije. To je jedan od najmanje poznatih i istraženih planinskih lanaca u Europi.

Guardian piše kako imate tri opcije: bijela staza za planinare, zelena staza, koja je idealna za bicikliste, te najlakša, plava staza uz dalmatinsku obalu.

Via Dinarica područje iznimne ljepote i vrijednosti, u smislu prirodnog i kulturnog bogatstva, poznato po iznimno prepoznatljivim prirodnim i povijesnim obilježjima, zaštićenim područjima i parkovima prirode.

Via Dinarica je projekat koji financiraju USAID UNDP, a koji za cilj ima da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da pruži izuzetnu planinarsku biciklističku i rafting avanturu ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta, te da očuva planinske kulture i predjele koji predstavljaju posljednju oazu netaknute prirode u Europi.

Inicijativa Via Dinarica je inspirirana stazom Via Alpina koja je međusobno povezala zemlje i zajednice uz Alpe s razvijenim sustavom različitih staza i turističkim proizvodima temeljenima na prirodnoj baštini.

Na listi uzbudljivih avantura nalaze se još: jahanje konja u Turskoj, potraga za divljim vrstama u Španjolskoj, biciklizam kroz Rumunjsku, vožnja kajakom u Estoniji, planinarenje u Slovačkoj, ronjenje i planinarenje na Islandu, putovanje po Norveškoj, te penjanje po ledu u Švicarskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari