Pratite nas

Gospodarstvo

I BiH ostala bez milijunskih investicija

Objavljeno

na

Obustava izgradnje “Južnog toka” u Republici Srpskoj u BiH dočekana je s nevjericom. Planirane investicije, koje su se mjerile u milijardama maraka, sada su samo mrtvo slovo na papiru.

U BiH ali i cijeloj regiji ne stišavaju se reakcije kad je riječ o obustavljanju jednog od najvećih energetskih projekata u novijoj povijesti. Objavljivanje da plinovod “Južni tok” više nije aktualan i da slijede procedure kako bi se poništili međudržavni sporazumi o izgradnji, najviše je pogodila Srbiju koja je uložila oko 30 milijuna eura na osnivačke uloge, projekte i pripremne radove, pišu srbijanski mediji.

S druge strane u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini, gdje su od “Južnog toka” očekivali ukupne investicije od čak dvije milijarde eura, štete se baš i ne zbrajaju. “Gas-res” je kompanija koja je formirana u RS-u upravo zbog izgradnje kraka plinovoda kroz ovaj entitet i trebala je pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta. Direktor kompanije Slobodan Puhalac ne želi govoriti koliko je RS do sada uložio u ovoj projekt, navodeći da se radi o malim iznosima u odnosu na ukupne investicije.

RS: “Mi nastavljamo dalje”

“Gas-res nastavlja ono što je započeo kroz predinvesticijsku dokumentaciju, nadajući se da će projekt u nekom trenutku biti otkočen. Mi smo pred zaključenjem ugovora na osnovi sporazuma koji je potpisala predsjednica Vlade RS (Željka Cvijanović, ugovor potpisan u Moskvi nekoliko tjedana prije općih izbora u BiH, op.a.) oko trgovine prirodnim plinom. Dosadašnja ulaganja u RS po pitanju projekta Južni tok su veoma skromna i po angažiranju ljudi i po uloženim sredstvima i osnivačkom ulogu Vlade RS. Mi ne gubimo novac, mi gubimo šansu. To je suština”, kaže Puhalac.

Propala investicija

Umjesto s investicijama koje se mjere u milijunima maraka i godišnjim prihodima koji su također veliki za bosansko-hercegovačke prilike, od projekta stoljeća nema ništa. Neke neslužbene procjene govore da je na sve pripreme do sada potrošeno oko 10 milijuna eura. Ekonomist Zoran Pavlović kaže da šteta za cijelu BiH kratkoročno nije toliko velika s obzirom da zemlja nema toliko subjekata koji koriste prirodni plin. Međutim, na dugoročnom planu izgubljeno je mnogo, kaže Pavlović: “Mogućnost posjedovanja plinovoda bila je šansa za dovođenje investitora. Šteta nije samo u tome da se ne gradi plinovod već činjenica da će na neki budući razvoj, posebno u prehrambenom sektoru, utjecati ovakav razvoj događaja jer se radi o dugoročnoj šteti po cijelu BiH.”

Kraj i prije kraja

RS je prije kraha projekta “Južni tok”, čekao Federaciju BiH da prihvati sporazum kojim se definira izgradnja kraka plinovoda kroz RS, ali i sve ostalo što ide uz ovaj projekt. Nakon toga sve je trebalo potvrditi Vijeće ministara BiH. Ono što nije zabrinulo nikoga u RS-u je otvoreno neslaganje Federacije BiH s ovim projektom, s obzirom da bi u tom slučaju imali skuplji plin nego što ga sada plaćaju preko postojeće plinovodne mreže koja ulazi kod Zvornika. I iz kompanije “Bh gas”, koja je ovlaštena za uvoz plina u BiH, bili su stava da je priključenje na krak plinovoda koji ide kroz RS neisplativo s obzirom da bi postojeći plinovod, kojim se trenutno opskrbljuje “Bh gas”, bio priključen automatski na “Južni tok”. Pored toga smatraju da je planirana izgradnja plinskih elektrana u RS-u iluzija, s obzirom na planiranih već nekoliko istih, u krugu od 300 do 400 kilometara u Srbiji i Hrvatskoj, što je nepotrebno.
Planovi Južnog toka i Prekojadranskog plinovoda

južni tok

Planovi “Južnog toka” i Prekojadranskog plinovoda

Zbog toga su u više navrata iz kompanije “Gas res” upozorili na kočenje od strane Federacije BiH iako je to u ovom trenutku nebitno s obzirom da je, kako je rekao prvi čovjek “Gasproma”, projekt “Južni tok” sada mrtav.

“Već godinu dana mi ne možemo doći do pomaka prema mapi puta, koja predviđa da se na nivou Vlade Rusije i Vijeća ministara potpiše sporazum koji predviđa zaštitu investicija. Mi već kasnimo godinu dana i kašnjenje je evidentno”, rekao je prije samo mjesec dana Puhalac odgovarajući na pitanje je li zaustavljena izgradnja kraka plinovoda kroz RS jer nema podrške iz Federacije BiH.

Koliko je novca utrošeno?

Za Milorada Dodika, predsjednika RS-a, obustavljanje projekta “Južni tok” predstavlja veliki gubitak za ovaj entitet, iako ni on nije htio govoriti o konkretnim brojkama kada je riječ o gubicima. Ipak vjeruje da će projekt biti nastavljen, s obzirom na ogroman novac koji je do sada uložen.

Milorad Dodik

“To nije dobra vijest. Ja vjerujem da to nije trajna odluka jer znam da je veliki novac bio uložen. Smatram da nije fer ni od EU-a što ovo radi. Način na koji se gradi Sjeverni tok, gradi se i Južni. Jel to znači da netko u Europi može biti privilegiran, a mi ovdje ne. Gubimo značajne investicije, koje dosežu preko dvije milijarde eura”, kaže Dodik.

Pojedini svjetski mediji prenose izjave ruskih dužnosnika da Rusiji predstoji dugo razdoblje anuliranja sporazuma o “Južnom toku” i rješavanja mogućih financijskih gubitaka. Iako je RS tek dio projekta vrijednog 44 milijarde eura, gdje je bilo planirano odvajanje kraka iz Srbije, tek predstoje procjene koliko je točno novca bačeno na projekt, koji više ne postoji. Međutim, sudeći prema dosadašnjoj praksi, malo je vjerojatno da će javnost o tome ikada saznati pravu istinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Gospodarstvo

Stigao prvi turistički vlak s Česima i Slovacima – unaprijed prodano 30.000 karata!

Objavljeno

na

Objavio

U Rijeku je stigao prvi turistički vlak iz Češke preko Slovačke s oko 550 putnika. A već je prodano 30.000 karata samo za tu posebnu željezničku liniju! Pristigli strani turisti kreću dalje autobusima po jadranskim destinacijama.

Gari Cappelli: Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna & odgovorna. Ne smijemo se više zatvarati, turizam i gospodarstvo moraju ići dalje – što god o tome „mislio“ Bernardić!

Uoči dolaska prvoga specijaliziranoga turističkog vlaka iz Češke i Slovačke, u Rijeci su potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić održali konferenciju za medije pod naslovom „Održivi turizam, prometno povezana i konkurentna Hrvatska“.

Donosimo njihove ključne poruke:

BUTKOVIĆ: Da, sve je spremno za gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci! Ali čekamo gradsku upravu!

Autobusni kolodvor u Rijeci? EU novac za gradnju je raspoloživ, ali gradska uprava treba dostaviti dokumentaciju za otvaranje postupka. U više sam navrata to rekao riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu – da Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pošalju potrebnu dokumentaciju za novi kolodvor, a država će sve riješiti u stopostotnom iznosu: 85 posto iz europskih fondova, a ostalo iz proračuna. Model financiranja sličan je onome za lučku infrastrukturu ili nabavu autobusa za javni gradski prijevoz u Rijeci.

Znači, ovo nije predizborni potez, riječki autobusni kolodvor ne bi bio jedini koji se gradi na taj način, tako se već radi u Pazinu, Sinju i Vinkovcima. Ponavljam, očekujem da Grad Rijeka pripremi dokumentaciju kako bismo mogli raspisati javni natječaj i zatvoriti priču o autobusnom kolodvoru.

20 mlrd kn za željezničku i lučku infrastrukturu, Pelješki most i zračne luke!

Što se tiče prometne infrastrukture, u ovom je mandatu na razini Hrvatske uloženo više od 20 milijardi kuna u željezničku i lučku infrastrukturu, Pelješki most te u obnovu triju zračnih luka. Zahvaljujući tim velikim investicijama, i Istra i Rijeka i cijela Primorsko-goranska županija su razvijenije nego 2016. godine.

CAPPELLI: Investicija, prihoda i dolazaka u turizmu više nego i u jednom mandatu prije!

Turisti vide da je Hrvatska ozbiljna, odgovorna. Ne možemo se više zatvarati, turizam, gospodarstvo moraju ići dalje. Rezimirajući protekli mandat, u turizmu je bilo 50 posto više investicija nego ikada prije. Ostvareno je 35 posto više prihoda i 30 posto dolazaka više nego ikada do sada! Pomažemo životu na otocima potičući investicije oslobađanjem od poreza u prve dvije gode te povećanjem stipendija studentima s otoka kako bi se nakon školovanja na njih i vratili.

STANIČIĆ: Hrvatska – svjetski poznata destinacija!

Hrvatska je postala vrhunska destinacija na međunarodnom tržištu, a i produljili smo sezonu, među ostalim zahvaljujući ulaganju više od 150 milijuna kuna u zračnu povezanost i u mrežu turističkih predstavništava na udaljenijim tržištima.

Turistički promet u šest mjeseci i lipnju na oko 30 posto lanjskog

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Turistički promet u šest mjeseci i lipnju na oko 30 posto lanjskog

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatsku je u prvih šest mjeseci došlo 1,6 milijuna turista, koji su ostvarili 7,6 milijuna noćenja, što je oko 30 posto od lanjskog rezultata za isto vrijeme, dok je nešto bolji postotak od 32 posto lanjskih noćenja ostvaren u lipnju, rekao je za Hinu direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U lipnju ove godine 892 tisuće turista koji su došli u Hrvatsku ostvarilo je 4,8 milijuna noćenja, što je 32 posto od noćenja ostvarenih u lipnju 2019., što pokazuje da je i u lipnju i na razini šest mjeseci ove godine minus u noćenjima oko 70 posto.

“S obzirom na okolnosti u cijelom svijetu i Hrvatskoj, možemo biti zadovoljni ostvarenim turističkim prometom, koji je i na tragu naših procjena. Važno je da od 1,6 milijuna turista koji su od početka ove godine boravili u Hrvatskoj, nismo imali nijedan slučaj zaraze turista”, kaže Staničić.

Domaći turisti u šest mjeseci s najviše noćenja

Domaći su turisti u prvoj polovici ove godine ostvarili 31 posto od ukupnih noćenja, što je najviše među svim tržištima i rijetkost u zadnjih više od deset godina.

Strani su turisti ostvarili 69 posto od ukupnih noćenja, pri čemu najviše ili 26 posto Slovenci, potom 25 posto Nijemci, te Austrijanci 9 posto, a turisti iz BiH i Češke po 7 posto.

Po vrstama smještaju najviše noćenja ili 73 posto turisti su ukupno ostvarili u komercijalnom smještaju, od čega u objektima u domaćinstvu 30 posto, u hotelima 20 posto, a u kampovima 16 posto. U nekomercijalnom smještaju ostvareno je 24 posto od ukupnih šestomjesečnih noćenja, a u nautičkom charteru 3 posto.

U kontinentalnom dijelu zemlje ostvareno je 12 posto od ukupnih noćenja, od čega najviše u Zagrebu, koji je po tome vodeći među svim destinacijama u Hrvatskoj, ispred Rovinja, Vira, Medulina i Poreča.

Jadranske županije su i dalje vodeće s ukupnih 88 posto noćenja u prvih šest mjeseci, a među njima najviše noćenja ili 25 posto ostvareno je u Istri, koju s udjelom od 21 posto slijedi Primorsko-goranska te sa 15 odnosno 13 posto u ukupnim noćenjima Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija.

U lipnju ponovo najviše noćenja Nijemaca

Od ukupnih 892 tisuće dolazaka turista i 4,8 milijuna noćenja u lipnju ove godine, 80 posto ostvarili su strani turisti, među kojima su, a i ukupno među svim tržištima, Nijemci opet na prvom mjestu, s udjelom u ukupnim noćenjima od 25 posto, a slijede ih Slovenci s 29 posto noćenja te domaći turisti s 20 posto.

Austrijanci su ostvarili 10 posto lipanjskih noćenja, a Česi 9 posto.

Najviše turista ili 32 posto za smještaj u lipnju biralo je objekte u domaćinstvu, potom 25 posto kampove, a hotele 11 posto.

Istra je i u lipnju vodeća s 30 posto od ukupnih noćenja, druga je s 24 posto Primorsko-goranska, a treća s 18 posto Zadarska županija, dok su vodeće destinacije po noćenjima u lipnju bile Rovinj, Vir, Medulin, Mali Lošinj i Umag.

U ljetu pojačana potražnja iz srednje Europe i za hotelima više kategorije

Najavljujući kako se u srpnju i kolovozu očekuje porast i turističke potražnje i prometa, posebice iz Srednje Europe, Staničić dodaje da su to tržišta Njemačke, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Mađarske i Slovačke, kao i da se očekuje jača potražnja za hotelima više kategorije.

“Iako se epidemiološka situacija na globalnoj razini stalno mijenja, turistički tijekovi su pokrenuti i ljudi su počeli putovati u skladu s novim okolnostima i slijeđenjem epidemioloških mjera, a Hrvatska je u tome dijelom i u prednosti u odnosu na konkurenciju, jer je dostupna automobilom s velikih europskih emitivnih tržišta , nudi raznoliku strukturu smještaja, a i dalje je s povoljnom epidemiološkom situacijom”, ističe Staničić.

Do kraja godine bar trećina prometa iz 2019., a u ljetu dolasci i avionima, vlakovima i autobusima

Zbog svega toga Staničić procjenjuje da se ove godine u hrvatskom turizmu može ostvariti najmanje trećina prošlogodišnjeg rekordnog rezultata, ali i očekuje daljnji oporavak turističkih tijekova i postupno jačanje prometa unutar Europe, uz privikavanje građana na promijenjene okolnosti u kojima se putuje i provodi odmor, kao i prilagodbu turističke industrije okolnostima pandemije te uspostavljanje bolje zračne povezanosti emitivnih tržišta i destinacija.

“Nadamo se dobrim rezultatima i posezone, u rujnu i listopadu, kada bismo mogli ostvariti rezultate bolje od trećine prometa istog lanjskog razdoblja, a ako okolnosti dozvole, krajem godine bi mogao početi i prvi val turističkih putovanja s dalekih tržišta”, smatra Staničić.

Očekuje i da se u srpnju i kolovozu, kada s prometovanjem kreću i brojne aviolinije, pozitivni turistički trendovi pokažu u cijeloj Hrvatskoj, s naglaskom na destinacije srednje i južne Dalmacije, jer i najviše letova avioprijevoznici za ljeto najavljuju prema zračnim lukama Split i Dubrovnik, te za Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku.

“Najviše najavljenih letova imamo iz Njemačke, Beneluxa i Francuske, ali bit ćemo vrlo dobro povezani i sa Velikom Britanijom, Poljskom, Češkom. Optimizam temeljimo i na dobrim povratnim informacijama najvećih partnera poput TUI-a, easyJeta, Jet2, ID Rive, a pozdravljamo i željezničku liniju češkog RegioJeta, koji će od srpnja svakodnevno vlakom prevoziti turiste iz Slovačke i Češke na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka. Gosti stižu i autobusima svaki vikend, posebice iz Češke i Slovačke”, kaže Staničić.

Kampanje za strana tržišta daju rezultate, kreće promocija i na domaćem tržištu

Naglašava i da do kraja kolovoza HTZ provodi intenzivne promotivne kampanje na ključnim europskim tržištima pod nazivom “The vacation you deserve is closer than you think”, čije se rezultati, kako kaže, već vide po dolascima turista iz Austrije, Slovenije, Njemačke i Češke, dok se na dalekim tržištima vidljivost Hrvatske održava komunikacijskom platformom “Enjoy the view from Croatia”.

“Početkom srpnja kreće i brend kampanja na domaćem tržištu, kako bi što veći broj domaćih turista potaknuli da odmor provedu u Hrvatskoj i istraže njezine destinacije koje nude sve što turisti u ovoj situaciji, ali i inače traže – sigurnost, visoku razinu higijenskih standarda, očuvanu prirodu i zdravu hranu”, kaže Staničić.

Dodaje i da za jesen HTZ planira kampanju za domaće tržište “Tjedan odmora vrijedan”, kojom želi što više produžiti sezonu te uz iznimno povoljne ponude smještaja i drugih turističkih usluga domaćem stanovništvu učiniti putovanje po Hrvatskoj što pristupačnije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari