Pratite nas

Gospodarstvo

I BiH ostala bez milijunskih investicija

Objavljeno

na

Obustava izgradnje “Južnog toka” u Republici Srpskoj u BiH dočekana je s nevjericom. Planirane investicije, koje su se mjerile u milijardama maraka, sada su samo mrtvo slovo na papiru.

U BiH ali i cijeloj regiji ne stišavaju se reakcije kad je riječ o obustavljanju jednog od najvećih energetskih projekata u novijoj povijesti. Objavljivanje da plinovod “Južni tok” više nije aktualan i da slijede procedure kako bi se poništili međudržavni sporazumi o izgradnji, najviše je pogodila Srbiju koja je uložila oko 30 milijuna eura na osnivačke uloge, projekte i pripremne radove, pišu srbijanski mediji.

S druge strane u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini, gdje su od “Južnog toka” očekivali ukupne investicije od čak dvije milijarde eura, štete se baš i ne zbrajaju. “Gas-res” je kompanija koja je formirana u RS-u upravo zbog izgradnje kraka plinovoda kroz ovaj entitet i trebala je pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta. Direktor kompanije Slobodan Puhalac ne želi govoriti koliko je RS do sada uložio u ovoj projekt, navodeći da se radi o malim iznosima u odnosu na ukupne investicije.

RS: “Mi nastavljamo dalje”

“Gas-res nastavlja ono što je započeo kroz predinvesticijsku dokumentaciju, nadajući se da će projekt u nekom trenutku biti otkočen. Mi smo pred zaključenjem ugovora na osnovi sporazuma koji je potpisala predsjednica Vlade RS (Željka Cvijanović, ugovor potpisan u Moskvi nekoliko tjedana prije općih izbora u BiH, op.a.) oko trgovine prirodnim plinom. Dosadašnja ulaganja u RS po pitanju projekta Južni tok su veoma skromna i po angažiranju ljudi i po uloženim sredstvima i osnivačkom ulogu Vlade RS. Mi ne gubimo novac, mi gubimo šansu. To je suština”, kaže Puhalac.

Propala investicija

Umjesto s investicijama koje se mjere u milijunima maraka i godišnjim prihodima koji su također veliki za bosansko-hercegovačke prilike, od projekta stoljeća nema ništa. Neke neslužbene procjene govore da je na sve pripreme do sada potrošeno oko 10 milijuna eura. Ekonomist Zoran Pavlović kaže da šteta za cijelu BiH kratkoročno nije toliko velika s obzirom da zemlja nema toliko subjekata koji koriste prirodni plin. Međutim, na dugoročnom planu izgubljeno je mnogo, kaže Pavlović: “Mogućnost posjedovanja plinovoda bila je šansa za dovođenje investitora. Šteta nije samo u tome da se ne gradi plinovod već činjenica da će na neki budući razvoj, posebno u prehrambenom sektoru, utjecati ovakav razvoj događaja jer se radi o dugoročnoj šteti po cijelu BiH.”

Kraj i prije kraja

RS je prije kraha projekta “Južni tok”, čekao Federaciju BiH da prihvati sporazum kojim se definira izgradnja kraka plinovoda kroz RS, ali i sve ostalo što ide uz ovaj projekt. Nakon toga sve je trebalo potvrditi Vijeće ministara BiH. Ono što nije zabrinulo nikoga u RS-u je otvoreno neslaganje Federacije BiH s ovim projektom, s obzirom da bi u tom slučaju imali skuplji plin nego što ga sada plaćaju preko postojeće plinovodne mreže koja ulazi kod Zvornika. I iz kompanije “Bh gas”, koja je ovlaštena za uvoz plina u BiH, bili su stava da je priključenje na krak plinovoda koji ide kroz RS neisplativo s obzirom da bi postojeći plinovod, kojim se trenutno opskrbljuje “Bh gas”, bio priključen automatski na “Južni tok”. Pored toga smatraju da je planirana izgradnja plinskih elektrana u RS-u iluzija, s obzirom na planiranih već nekoliko istih, u krugu od 300 do 400 kilometara u Srbiji i Hrvatskoj, što je nepotrebno.
Planovi Južnog toka i Prekojadranskog plinovoda

južni tok

Planovi “Južnog toka” i Prekojadranskog plinovoda

Zbog toga su u više navrata iz kompanije “Gas res” upozorili na kočenje od strane Federacije BiH iako je to u ovom trenutku nebitno s obzirom da je, kako je rekao prvi čovjek “Gasproma”, projekt “Južni tok” sada mrtav.

“Već godinu dana mi ne možemo doći do pomaka prema mapi puta, koja predviđa da se na nivou Vlade Rusije i Vijeća ministara potpiše sporazum koji predviđa zaštitu investicija. Mi već kasnimo godinu dana i kašnjenje je evidentno”, rekao je prije samo mjesec dana Puhalac odgovarajući na pitanje je li zaustavljena izgradnja kraka plinovoda kroz RS jer nema podrške iz Federacije BiH.

Koliko je novca utrošeno?

Za Milorada Dodika, predsjednika RS-a, obustavljanje projekta “Južni tok” predstavlja veliki gubitak za ovaj entitet, iako ni on nije htio govoriti o konkretnim brojkama kada je riječ o gubicima. Ipak vjeruje da će projekt biti nastavljen, s obzirom na ogroman novac koji je do sada uložen.

Milorad Dodik

“To nije dobra vijest. Ja vjerujem da to nije trajna odluka jer znam da je veliki novac bio uložen. Smatram da nije fer ni od EU-a što ovo radi. Način na koji se gradi Sjeverni tok, gradi se i Južni. Jel to znači da netko u Europi može biti privilegiran, a mi ovdje ne. Gubimo značajne investicije, koje dosežu preko dvije milijarde eura”, kaže Dodik.

Pojedini svjetski mediji prenose izjave ruskih dužnosnika da Rusiji predstoji dugo razdoblje anuliranja sporazuma o “Južnom toku” i rješavanja mogućih financijskih gubitaka. Iako je RS tek dio projekta vrijednog 44 milijarde eura, gdje je bilo planirano odvajanje kraka iz Srbije, tek predstoje procjene koliko je točno novca bačeno na projekt, koji više ne postoji. Međutim, sudeći prema dosadašnjoj praksi, malo je vjerojatno da će javnost o tome ikada saznati pravu istinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Oleg Butković: Ide ‘renesansa’ na hrvatskoj obali, ulažemo oko 100 milijuna eura u naše luke

Objavljeno

na

Objavio

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u četvrtak da će se u gradnju luka na Jadranskome moru uložiti 100 milijuna eura.

“Ide ‘renesansa’ na hrvatskoj obali, ulažemo oko 100 milijuna eura u projekte izgradnje luka, uglavnom županijskih luka, i svi projekti koji su spremni uglavnom se odobravaju – zasad ih je 15 na Jadranu”, rekao je Butković i dodao kako očekuje da će i Krilo-Jesenice vrlo brzo pripremiti projektnu dokumentaciju potrebnu za gradnju luke.

Ministar Butković dodijelio je danas na Pomorskom fakultetu u Splitu 33 stipendije za studente i učenike pomorskih fakulteta i škola u Splitu, Šibeniku i Zadru u povodu sutrašnjeg Dana pomoraca i brodaraca i njihova zaštitnika – Sv. Nikole.

“Visina stipendije za učenike je 800 kuna na mjesec, a za studente 1200 kuna i mislim da je to dobro”, rekao je Butković.
Podsjetio je kako je proteklih godina padao interes za pomorska zanimanja u Hrvatskoj, ali sada se stanje popravlja.

“Svi bismo voljeli da imamo puno više brodara, ali evo borimo se i za Jadroplov i za sve naše brodarske kompanije”, poručio je Butković.
U povodu Dana pomoraca danas je Splitu za sve umrle pomorce i brodarce bačen vijenac u more.

Dan pomoraca i brodaraca obilježit će se večeras i svečanom akademijom u hotelu “La Meridien Lav” u Podstrani, gdje će se sutra održati i konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Mate Rimac najavio otvaranje R&D pogona u Velikoj Britaniji

Objavljeno

na

Objavio

Kad već neće autoindustrija k nama, možda naši predstavnici krenu sa širenjem u inozemstvo. Ostvari li se najava Mate Rimca, njegova će kompanija imati pogon za istraživanje i razvoj smješten negdje u Velikoj Britaniji

Prošloga je tjedna Mate Rimac boravio u Londonu kako bi prisustvovao potpisivanju ugovora o ekskluzivnom zastupstvu njegove kompanije u Velikoj Britaniji.

Partner i zastupnik Rimac Automobila na Otoku je postala kompanija HR Owen, koja planira u mjestu Hatfield otvoriti i poseban izložbeni salon i tzv. “experience centar” u kojem će se Rimčeva vozila moći pogledati i doživjeti, javlja Bug.

Tom prilikom osnivač Rimac Automobila dao je i intervju za britanski Autocar u kojem je govorio o svojim planovima za širenje poslovanja.

Izjavio je tako da voli raditi s Britancima, da su oni jadni od najboljih i najpragmatičnijih inženjera u Europi, te da baš iz tog razloga planira otvoriti centar za istraživanje i razvoj upravo u Velikoj Britaniji.

Od drugih novosti, u ovom smo intervjuu saznali da će proizvodnja C_Two početi prije kraja ove godine, a da će finalna inačici biti ponešto drugačija od najava.

Imat će ipak jednostupanjski umjesto najavljivanog dvostupanjskog mjenjača, te da će prije puštanja u prodaju dobiti i novo ime. Koje – u Rimac Automobilima još nisu odlučili. Svjetsku bi premijeru produkcijski model C_Two (ili kako će se već zvati) trebao doživjeti na proljeće, na ženevskom sajmu automobila.

 

Mate Rimac: Sad smo već na 600 zaposelnika, gradimo novu tvornicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari