Pratite nas

u BiH se od listopada počinje izdavati nova biometrijska putovnica

Objavljeno

na

Bosna i Hercegovina je spremna najkasnije do 1. listopada 2014. godine početi s izdavanjem najmodernije treće generacije biometrijskih putovnica, što je 2 mjeseca prije roka postavljenog za zemlje članice EU, kažu iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

biometrijska putovnica bihNaime, sve zemlje članice EU imaju obvezu do kraja ove godine uvesti treću generaciju biometrijskih putovnica (tzv. SAC putovnice). Uvođenje treće generacije putovnica moraju izvršiti i zemlje koje imaju bezvizni režim s EU, uključujući i Bosni i Hercegovinu.

– U Madridu je održana međunarodna ICAO konferencija na kojoj je vršeno testiranje putovnica treće generacije. Među ukupno 18 zemalja koje su izvršile testiranje, jedine zemlje koje su nazočile testiranju, a nisu zemlje članice EU su: Japan, Australija i Bosna i Hercegovina, navode iz IDDEEA-e.

Sukladno rezultatima testova, utvrđeno je da BiH može biti spremna već do listopada ove godine. Oni podsjećaju da je BiH na vrijeme počela uvođenje i druge generacije putovnica (tzv. EAC), čime je pokazano da je uspostavljen tehnički održiv razvoj sustava dokumenata u BiH, prenosi NAP.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati