Connect with us

BiH spriječava naš ekonomski razvoj, dezintegracija jedina solucija

Published

on

Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je danas da je Bosna i Hercegovina neefikasna država, koja onemogućava ekonomski razvoj RS-a. BiH nam ne daje nikakvo opravdanje da ostanemo. 

MILORAD DODIKBiH je neefikasna i spriječava naš ekonomski razvoj i politički stav – kazao je Dodik nakon sastanka sa svim kandidatima njegove stranke na listopadskim izborima, dodavši da vođenje ozbiljne politike podrazumijeva “suprostavljanje okovima koji su nam nametnuti”.

Navodeći da su prioriteti RS-a mir i Daytonski sporazum, on je oručio da BiH “može opstati u nekom okviru”, ali da je njena dezintegracija jedina solucija ako nema dogovora o funkcioniranju BiH.

Dodik tvrdi da bi taj razlaz bio bez nasilja, miran i u vidu političkog procesa.

Komentirajući inicijativu o mogućem uvođenju funkcije predstavnika SAD u BiH u vezi s formiranjem trećeg entiteta, on je kazao da je od toga mnogo važniji politički stav domaćih struktura.

– Mi imamo svoju politiku Republike Srpske i srpskog naroda i mislimo kako trebamo dobiti podršku podršku da bi tu politiku mogli predstaviti -naglasio je Dodik, tvrdeći da SNSD ima tim koji može iznijeti sve izazove.

On je još naveo da je u prošlosti bilo jačih pritisaka od onih koji se mogu očekivati od novog izaslanika ili bilo kog drugog međunarodnog predstavnika.

Govoreći o konferenciji u Berlinu, koju organizira njemačka kancelarka Angela Merkel i na kojoj će biti govora i o BiH, Dodik je kazao da ne zna ni tko su sudionici konferencije ni kakvi će zaključci biti.

Lider SNSD-a je uvjeren da će njegova stranka na listopadskim izborima odnijeti pobjedu na svim izbornim razinama./F/HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari